Ma délelőtt Ördög István tűzoltó alezredes, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője kívánt eredményes szolgálatot a megyeszékhelyről a dunai védekezéshez útnak induló 47 tűzoltónak, akik az árvíz ellen Komárom-Esztergom megyében, hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoportként veszik fel a küzdelmet.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományának tisztjei közül már a hét eleje óta többen részt vesznek a védekezésben a tevékenységet irányító operatív törzsben, valamint a településeken lévő helyszíneken. A mai naptól a Csongrád megyei településeken működő valamennyi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beavatkozói állományából kapcsolódnak be tűzoltók az árvíz elleni védekezésbe. Makóról, Hódmezővásárhelyről is további húszan-húszan, míg Szentesről 17-en és Csongrádról tízen indultak a Duna partjára egyéni védőfelszereléseikkel, bevetési öltözetükkel, gumicsizmájukkal és riadócsomagjukkal.

A megyéből útra kelt hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoport feladatát a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központ utasításai alapján fogja végrehajtani, és Ördög István tűzoltó alezredes kijelentette: a megye biztonságát az állomány helyben maradó része szavatolni fogja, amelyhez a szokásos 24-48 órás munkarendről 24-24-es munkarendre tértek át. A kirendeltség-vezető hangsúlyozta: a megye valamennyi városában az itthon maradt egységek összetett esetek megoldására is alkalmasak.

MH- Katasztrófavédelem

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest