Korom András – Makó

– A nagyszámú érdeklődő pozitívan értékelte az utcai választási fórumokon a Fidesz-KDNP valamennyi makóit érintő programját. Szomorúan látom azonban, hogy a jelenlegi városvezetés a kormány mögé akar bújni. Ez felháborít minket, mert az utóbbi években a kormány segítette a várost, annak ellenére, hogy a városvezetés a kormány ellen lépett fel. Most pedig a kormány mögé szeretne bújni – mondta Farkas Éva Erzsébet. A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje hozzátette: nagyon sok elszegényedett családdal találkoztak az elmúlt időszakban. Azt tapasztalták, hogy hatalmas munkanélküliség a városban, hiszen a jelenlegi makói városvezetés nem volt képes élni a munkahely teremtési lehetőségekkel.

– Azért fogadták pozitívan az emberek a mi kormányzati szinten leegyeztetett programunkat mert az a munkahelyteremtést helyi az előtérbe. Az 5,2 milliárdos költségvetési kerethez jönnek hozzá azok az uniós pályázati források, melyeket Lázár János, a térség országgyűlési képviselője biztosít számukra – mondta Farkas Éva Erzsébet, aki bízik abban, hogy október 12-e után azonnali intézkedésekkel tudják elkezdeni a város fejlődését biztosító munkát.

A sajtótájékoztatón jelenlévő képviselőjelöltek egyenként is értékelték utcafórumaik tapasztalatait. Kovács Sándor (1. választókörzet) úgy látta: komoly érdeklődés mutatkozik a Lázár János országgyűlési képviselő és Orbán Viktor miniszterelnök támogatását élvező programjuk iránt, mely megvalósításával lehet csak sikeres Makó.

Kádár József (2. választókörzet) szerint a főként a mezőgazdasággal foglalkoznak városrészében, ahol már nagyon várják a bejelentett változásokat a piaci vásárcsarnok építést, illetve a mezőőri járulék csökkentését.
Dr. Sánta Sándor (3. választókörzet) hangsúlyozta: az utóbbi négy esztendőben, s most is azt kérte, hogy az elhanyagolt Honvéd városrészre fordítsanak minél többet, halaszthatatlanná vált a városrész élhetőségének biztosítása miatt az utak, a háziorvosi rendelő és az intézmények felújítása, melyeket folyamatosan kért a képviselő-testülettől, de hiába. A képviselőjelölt szerint mindezek mellett szerencsés helyzet a hármas körzet számára, hogy itt épül meg az új könyvtár, valamint a piaccsarnok.

Dr. Hadik György (4. választókörzet) hangsúlyozta: úgy látjék, egyre többen jelentkeznek a fórumokon, s tárják fel a problémáikat, elolvassák a programot és arra válaszolnak a fórumokon. Kiemelte, hogy míg a jelenlegi polgármester programjának megvalósítására nincs anyagi fedezet, addig a Fidesz programja kormányzati szintű támogatást élvez egyeztetve van.
Toldi János (6. választókörzet) szerint most jött el az új korszak, az igazi váltás ideje. A lakosok érdeklődőek, s nagyon várják a választásokat.
Czirbus Gábor (7. választókörzet) is azt tapasztalta, hogy az emberek a jól fogadták mind a városrészre, mind a város egészére kidolgozott a programot, melyhez hasonlót még sosem láttak még a helyiek. A választók szerint megújulásra, változásra van szükség a városban. A sportegyesületek vezetői is támogatandónak tartják a sporttal kapcsolatban tervezett változásokat.
Veszelyné Véghseő Henriett (8. választókörzet) is arról számolt be, hogy az emberek nagyon pozitívan értékelik a programot és nagyon várják már a választásokat.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest