Zombor Gábor egészségügyi államtitkár az ünnepségen elmondta, a magyar egészségügy történetében nem nagyon volt példa olyan mérvű fejlesztésre, mint amilyen 500 milliárd forint uniós és nemzeti forrásokból valósul meg jelenleg az ország 160 helyszínén.
Az államtitkár példaértékűnek nevezte a makói és a hódmezővásárhelyi kórház két éve folyó együttműködését, amely az erőforrások hatékony felhasználásával nagyobb terület kiszolgálását teszi lehetővé.

Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója közölte, a beruházás költségeiből 782 millió forintot fedezett uniós támogatás, a fennmaradó részt a központi költségvetés biztosította.

A fejlesztés egyik leglényegesebb eleme a modulárisan felépülő, tíz munkahelyes központi sterilizáló, amely az országban is egyedülálló módon elektronikusan dokumentált formában nyomon követhetővé teszi a steril eszközök felhasználást. Az egység a hódmezővásárhelyi kórház mellett alkalmas a makói intézmény igényeinek kiszolgálására is – tudatta a szakember.

MH-MTI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest