Gajáta Fanni – Makó


Ma hagyhatta el a kórházat a makói Apfel és a maroslelei Mónus család. Azonban, mielőtt hazatérhettek volna, Farkas Éva Erzsébet és Martonosi György polgármesterek köszöntötték a makói (és egyben megyei), illetve a makói járás első gyermekeit. Az anyukák hatalmas virágcsokrot, az újszülöttek pedig játszószőnyeget kaptak.

– Ma Apfel Vencelt köszönthettük, mint Makó, illetve a megye első újszülöttjét. Nagy öröm számunkra, hiszen éves szinten közel 200 gyermek születik a városban – tudtuk meg Farkas Éva Erzsébet polgármestertől, aki hozzátette: minimális növekedést mutat a születések száma. – Remélhetőleg ez annak is köszönhető, hogy a bébi kötvény árát 100 ezer forintra emelte a képviselő testület.

Az édesapát, Szilvesztert még Farkas Éva Erzsébet tanította a marosleli általános iskolában.

Hosszú idő után köszönthetett a maroslelei önkormányzat olyan újszülöttet, aki az év első napján született. Ennek nagyon örülnek községben. Ő az első olyan kisgyerek Maroslelén, aki azt az új támogatást megkapja, amelyet a képviselő testület elfogadott múlt évben: minden január 1-jén született gyermek 60 ezer forintos támogatásban részesül, amelyet babaszámlára utalnak, részletenként. 

– Ez a számla azért is jó, mert a családnak lehetőséget teremt arra, hogy takarékoskodhatnak rajta – mondta Martonosi György polgármester. – Maroslelén a születések száma ingadozó. Idén várhatóan 14-15 kisgyermek várható – tette hozzá.

A makói és a maroslelei család is 200-200 ezer forintot kapott, amely a helyi önkormányzati, az állami és kistérségi hozzájárulásból tevődik össze. Mindkét kisbabát dr. Kovács Krisztián szülész-nőgyógyász segítette a világra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest