Idei első versenyén máris a dobogó második fokára állhatott Panyor Krisztina terepfutó. A kiváló makói sportoló az Icebug Vértes Terep Maraton Versenyének Ultramaraton távját 5:02:25 alatt teljesítette.

Szabó Anita – Makó

Panyor Krisztina életének mindig is része volt a sport, korábban sikeres triatlonosként ifi és junior világbajnoki címet szerzett. Négy esztendeje foglalkozik terepfutással, amit nagyon szeret. – A természet közelsége számomra rendkívül inspiráló, mert teljesen kikapcsol és feltölt.  Imádom és tisztelem  a hegyeket, az erdő hangjait, színeit, és egyfajta aktív meditációt jelent nekem ez a mozgásforma, rátaláltam az utamra általa. Segít megismerni önmagam, ez egy hosszú tanulási folyamat, amit nagyon élvezek – lelkesedett a futónő, aki azt is elárulta, hogy igazán a hosszú, ultra távokat érzi magáénak.

A Vértes Terep Maratonon 50 km+1245 m-t teljesített és 3 és fél perccel hamarabb ért célba, mint példaképe, a világklasszis Lubics Szilvia, aki már háromszor győzött a Spartathlonon.

A remek teljesítmény eléréséhez akaraterőre és komoly céltudatosságra van szükség, amely tulajdonságok Krisztinában megvannak. Ezt segíti eredményre váltania edzője, Lőrincz Olivér, akivel két esztendeje dolgozik együtt. A közös munkának is köszönhetően mára a makói futónő a sportág élmezőnyébe tartozik és folyamatosan dolgozik azon, hogy fejlődjön. Mint mondja, nem könnyű a munka és a gyermeknevelés mellett hetente 80-100 km-t futni, de azt vallja, mindenkinek arra van ideje, amit fontosnak tart.

Kislánya, a négy és fél éves Viola is fogékony a sportolás iránt, több futóversenyen is elindult már. – Ő is imád mozogni, szereti a természetet és úgy látom, hamarosan a nyomdokaimba fog lépni – vélekedett Panyor Krisztina. A Contitech Fluid SE versenyzőjének most a legnagyobb álmát az jelenti, hogy a francia Alpokban rendezett Ultra Trail Mont Blanc leghosszabb távján rajthoz állhasson  és sikeresen teljesítse. Közelebbi terve, hogy az UTMB OCC (55 km) versenyén és egyéb nemzetközi terepfutó versenyeken is dobogóra állhasson. Látva elszántságát és eredményeit, erre minden esélye megvan. Hajrá, Krisztina!

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest