Az Állami Számvevőszéktől kapott bírság után a Jobbik is támogatást kért a szimpatizánsoktól, amelyről a párt megígérte, hogy a bírság befizetésére fordítanak. Aztán kicsit túltolták a kampányt.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában járt a Jobbik elnökhelyettese, ahol a műsorvezető kérdésére elismerte, hogy nem az ÁSZ bírságra tartalékolták a szimpatizánsoktól kapott támogatást.

Korábban Volner János arról beszélt, hogy ezt a pénzt mindenképp az ÁSZ-bírságra költik majd, Novák Előd arról írt, hogy a párt ezt a pénzt igazából már elköltötte.

Gyöngyősi Márton a műsorban arról beszél, hogy voltaképpen nem egyértelmű, hogy a pénzt az emberek mire küldték (bár a támogatás kérésére közvetlenül a kiszabott ÁSZ bírság után került sor), és a kampány „nagyon költséges” volt.

A műsorvezető ugyanakkor újra felvetette, hogy a pénzt nem arra adták akkor az emberek, hanem kifejezetten arra, hogy ezt a gigabírságot ki tudják fizetni.

– Ez egy összetett dolog, tehát nagyon sok ember a Jobbiknak adta, hogy a Jobbik kampányát támogassa. Az ÁSZ bírság, és az ÁSZ-nak a büntetése, illetve a Jobbiknak a kormányváltó szándéka, ezek azért ilyen összefüggő dolgok – hangzott erre Gyöngyösi Márton nem túl meggyőző válasza.

Az elnökhelyettes azért sietett leszögezni, hogy a pénzt azoknak, akik azért adták, hogy az ÁSZ bírságot törlesszék belőle, vissza fogja fizetni a párt. Arról, hogy ezt hogyan akarják kivitelezni, egy szó sem esett, elég valószínű, hogy ebből nem lesz semmi.

A Hír TV reggeli műsorában vendégeskedő Dúró Dóra szerint azonban egyértelműen félrevezették a saját szimpatizánsaikat, amit nem lehetett volna megtenni (a műsorvezető a videó végén kérdez rá az ügyre a képviselőtől).

– Szerintem egészen döbbenetes, nem erre kapták. Nem lehet azt mondani az embereknek, hogy szomjasak voltunk és elsöröztük, bocsánat. Abban a helyzetben kérték az emberektől a támogatást, amikor kijött az ÁSZ-nak az óriási mértékű büntetése, ráadásul utána letagadták. Azt mondták, hogy nem költötték el, aztán mikor nyilvánosságra került, hogy már a postának sem tudják kifizetni a számlát, illetve hogy az ÁSZ büntetést sem tudják visszafizetni, most már kénytelen volt Gyöngyösi Márton is bevallani, hogy elköltötték ezt az adománygyűjtésből származó összeget – mondta el a műsorban az országgyűlési képviselő.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest