A Makó és Térsége Víziközmű Társulat végelszámolását követően a héten megkezdődött a makói társulati tagok kifizetése, amely mintegy 7700 háztartást érint a városban.

– Az elmúlt négy évben azért dolgozott a társulás, hogy minden lezáruljon és minden akadály elháruljon az elől, hogy ezeket az összegeket vissza lehessen fizetni – mondta el Czirbus Gábor. Az alpolgármester kiemelte: csak azok számára tudják visszaadni, akik teljes egészében befizették valamennyi kötelezettségüket.

Az ingatlanonkénti 15 250 forintnyi összeget a www.mako.hu oldalon is elérhető nyomtatvány kitöltésével lehet visszaigényelni. A kitöltött dokumentumokat az Úri utca felőli bejáratnál lévő urnába kell helyezni, a feldolgozás pedig folyamatosan történik. Az első emeleten történnek a kifizetések, az előzetes tervezet szerint napi 200 sorszámmal, ám ennél gyorsabban halad a kifizetés: csütörtökön több mint 240 ügyfelet tudtak kiszolgálni. Az alpolgármester arról is tájékoztatást adott, hogy a készpénzes kifizetés mellett az utalások is elindultak: a tegnapi napon már 53 utalás megtörtént, az eddigi feldolgozás alapján háromezren választották ezt a kifizetési módot – ez nagyságrendileg 5 munkanapot fog igénybe venni.

A személyi igazolvány és az adókártya mellett ­szükséges egy megbízólevél is, ha nem saját ügyében jár el valaki. Amennyiben hagyatékba került az ingatlan, és az elhunyt nevén van a társulási tagnak a dokumentációja, akkor a hagyatéki végzés is szükséges. Ha több örökös van a hagyatéki végzésen, akkor pedig meg kell egyezni az örökösökkel, hogy ki fogja kitölteni, és a többi örökösnek egy egyetemleges nyilatkozatot kell tennie, hogy a társa eljárhat az ügyben.

A kifizetések augusztus nyolcadikáig tartanak, viszont ez a dátum nem bír jogvesztő hatállyal, a kifizetést még 5 évig igényelhetik a társulati tagok. A nem makói illetőségi területen lévő tagok a Társulati székhely pénztárában kaphatják meg az összeget, a Tinódi utca 8/A szám alatt kedden és csütörtökön 8 és 16 óra között.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest