Nagy sikere volt a Hagymatikum borvacsorájának, ünnepi hétvégén van túl a helyi görögkatolikus közösség, a VargaBalett Táncműhely megkezdte a báli szezont Makón, májusra készülhet el a nagylaki elkerülő, országos Nonius tenyészszemlén járt Lázár János – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

A Balla Géza borászat legjobb borait és Fodor Krisztián chef ételeit kóstolhatták meg azok, akik részt vettek a Makó Hagymatikum Gyógyfürdő borvacsoráján. A nagy sikerre való tekintettel jövő hónapban ismét egy nemes pincészet kínálataival készül a fürdő.

Templomuk felszentelésének 240. évfordulójára emlékezett a helyi görögkatolikus közösség. Pénteken a Szent Efrém Férfikar és a Lautitia Gyermekkórus koncertje vezette be a vasárnapi búcsúi Szent Liturgiát, melyet Szkiba Tibor mutatott be.

Ismét megtelt a Korona bálterme azokkal a szülőkkel, akiknek gyermeke a VargaBalett Táncműhelyben tanul balettozni. A makói báli szezont hagyományosan ez a mulatság nyitja, amelynek célja nem csupán a jótékonykodás, hanem az is, hogy a szülőkből legalább olyan közösség kovácsolódjon, mint a növendékekből.

A polgármester a Makói Városi Televízió stúdiójában beszélgetett többek között a fürdőberuházásról és Makó turisztikai lehetőségeiről is Kisistók Tímea főszerkesztővel – a teljes beszélgetést közösségi oldalán osztotta meg Farkas Éva Erzsébet.

Az idei év első felében kezdődtek meg a nagylaki elkerülő út munkálatai, a régészeti kutatásokat követően. Jelenleg folyamatosan és párhuzamosan zajlik a munka, májusra készülhet el teljesen.

Mezőhegyesen az országos Nonius tenyészszemlén járt a térség országgyűlési képviselője, amiről közösségi oldalán videó formájában számolt be. Mint a bejegyzésben írja: az a cél, hogy minél magasabb színvonal, minél igényesebb küllem és jó tenyésztőmunka jellemezze a következő éveket.

A következő napokban is folytatódik a napsütéses, meleg idő, többfelé 20 fok feletti legmagasabb hőmérséklettel. A leghidegebb órákban viszont 0 Celsius-fok is lehet. Eső csak a hétvégén várható helyenként

A mai napot pedig a Punnany Massif dalával indítjuk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest