16 megyéből érkeztek az országos kisded- és csecsemőgondozási versenyre résztvevők Makóra: az elméleti és gyakorlati megmérettetésekből álló napot Somogy és Veszprém megyei csapat nyerte.

24. alkalommal szervezték meg az országos kisded- és csecsemőgondozási versenyt, amelynek idén Makó adott helyszínt. A megmérettetésre 16 megyéből érkeztek csapatok. A pénteki megnyitó után szombaton a feladatoké volt a főszerep. Ahogy Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgató pénteken elárulta, bár a feladványok nem publikusak, de az elmúlt években volt elsősegélynyújtás, a csecsemők és gyermekek szükségleteinek kielégítése és betegségfelismerés is. Hozzátette, legjobb tudomása szerint már került ki olyan kisded- és csecsemőgondozó, aki részt vett korábbi versenyen.

A több állomásból álló verseny általános iskolai korcsoportját a Veszprém megyei Bárdos Lajos Általános Iskola Székhely Intézménye, a középiskolai korcsoportot a Somogy megyei Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte. Ők nemcsak tapasztalatokkal térhetnek haza, hanem tárgyi nyereménnyel is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest