Botlik Anita is jól halad az utalványok kiosztásával, Lázár János folytatta a térségi polgármesterek meglátogatását, Nagylakon és Apátfalván is testületi ülést tartottak. Ez történt tegnap Makón és a térségben.

Az 5. választókörzetben van a legtöbb 70 év feletti idős, akiknek a 10 ezer forintos utalványokat ki kell vinni karácsony előtt. Botlik Anita múlt hét kedden kezdte el, mint megtudtuk tőle, körülbelül a negyedénél járt már a körzetében élő érintetteknek.

A térség országgyűlési képviselője Kövegyre, Apátfalvára, Magyarcsanádra, Királyhegyesre és Csanádalbertire is ellátogatott, hogy a települések polgármestereivel egyeztessen a fejlesztési tervekről, feladatokról.

Nagylak 100 ezer forintra emelte az újszülöttek után adott támogatást az új helyi pénzbeli és szociális támogatásokról szóló rendelet módosításával, melyet tegnapi ülésén egyhangúlag fogadtak el a képviselő-testület tagjai.

Apátfalván felülvizsgálták a cigány és a román nemzetiségi önkormányzatokkal korábban kötött szerződéseket is. Döntöttek arról, hogy egy, a magyarcsanádi önkormányzattal közös top-os pályázat keretében 40 sörpadot vásárolnak. És kitértek a még esküt sem tett és az eddigi ülésektől is távol maradt Varga Péter képviselő, a testületnek is elküldött levelére.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest