Mintegy 11 millió forintot fordít most rá az önkormányzat adományokból és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásából.

Szent Antal-napi búcsú tiszteletére tartottak ünnepi szentmisét ma a bogárzói Páduai Szent Antal Templomban. A több mint 110 éves épület most adományoknak, és az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően most mintegy 11 millió forintból újulhat meg.

– A bogárzóiak, akár az elszármazottak, nagyon fontosnak tartják, hogy ide visszajárjanak. – hangsúlyozta Pálfai Zoltán Plébános, akitől azt is megtudtuk, ez a templom annak idején a Klebelsbergi-elképzelés szerint az iskolával együtt működött.

A felújítása érinti az elektromos hálózatot, a tető beázások javítását, új bádogozást, homlokzatfelújítást, és belső festés is, a munkálatokat már megkezdték, a befejezés augusztus második felében várható, tájékoztatott a helyszínen a projektvezető.

Farkas Éva Erzsébet kiemelte: 2017-ben, a templom megépítésének 110. évfordulóján indult gyűjtés a felújításra, ezekből az adományokból és a minisztériumi támogatásból van most lehetőség a beruházásra, de emellett az Makó Város Fejlődéséért Közalapítvánnyal az iskolaépület közösségi térré alakítására is pályáznak.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest