38 végzős diák búcsúzott el június 13-án a makói Szent István Egyházi Általános Iskolától. A meghitt hangulatú eseményre a hagyományoktól eltérően az intézmény udvarán került sor, a pedagógusok és a ballagtató évfolyam jelenlétében.

A magyar-angol kéttannyelvű és angol nyelvi tagozatos osztályokban tanulmányaikat befejező tanulók számára különleges, a járványügyi helyzetben előírt szabályoknak eleget tevő ünnepséget szervezett az iskola. A közelmúltban teljes körűen felújított és parkosított belső udvaron szentmisével kezdődött a ballagási ceremónia, melyet Varga Attila kiszombori plébános atya mutatott be. Beszédében többek között a döntések fontosságát emelte ki a szónok, felhíva a diákok figyelmét arra, merjenek igeneket és nemeket mondani az életükben.

Ezt követően a nyolcadikosok egy-egy képviselője köszönt el társaik nevében is az alma matertől és a pedagógusoktól. – Tanáraink mindig azt mondták, nem szabad telefonozni, nem otthon vagy. 2020 ezt is lehetségessé tette. Eddig az iskolánk volt az otthonunk, most pedig az otthonunk lett az iskolánk – utalt a digitális tanrendre is búcsúbeszédében Gyenge Dorina és Dékány Marcell, akiknek osztálytársaikkal együtt a hetedikesek verses műsorral kedveskedtek. Az összeállítás végén megkapták a kis üvegcse bort, szerencsét hozó pénzérmét, sót, apró cipót és a Szignum fényképét tartalmazó tarisznyát is.

Az alapfokú tanulmányaikat elvégző 38 diákhoz az intézmény nevében Majorosné Rácz Krisztina szólt. – Tanulmányi utatok bárhol folytatódik, tudnotok kell, hogy világra nyitott emberek kellenek. Szükségetek lesz kreativitásra, kritikai érzékre és vállalkozó kedvre is – hangsúlyozta beszédében az iskola igazgatója, majd átadta intézményi elismeréseket is. A fenntartó Boldogasszony Iskolanővérek Boldog Gerhardinger Terézia-díjában idén Gyenge Dorina és Nándori Mária, Tartományfőnöknői dicséretben Horváth Viktória és Tar Bernadett részesült. Tanulmányi munkájáért és intézményi háttérmunkában nyújtott lelkiismeretes odaadásáért elismerést szerzett Halmágyi Gábor és Tanács Barnabás, a SZIGNUM kiváló sportolója díjat Czibolya Dávid kapta.

Az utolsó becsengetést követően egy rövidített útvonalon zajlott a jelképes ballagás és elkészültek az utolsó általános iskolás fényképek is.

(Fotó: Majoros Márton)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest