Korábban ugyanitt volt már egy játszótér, de az tönkre ment. Újjáépítették. És ma délután avatta fel Farkas János polgármester, aki megköszönte Lázár János segítségét.

– Nagy örömömre szolgál, hogy eljutottunk ehhez a naphoz. Ez a nap egy minőségi ugrást jelent gyermekeink és a sportolni vágyó lakosság életében. Létrehoztunk egy olyan teret, ahol a gyerek ás a felnőtt is egy időben kikapcsolódhat és tartalmasan eltöltheti a szabadidejét – fogalmazott avatóbeszédében Magyarcsanád polgármestere. Farkas János hozzátette: ugyanezen a helyen már működött egy játszótér, de a játékelemei elavultak és gyakran balesetveszélyesek is voltak. – A képviselő-testület hozott egy helyes döntést, így lehetőségünk volt pályázni a Magyar falu Program közösségi terek fejlesztésére kiírt pályázatán játszótér kialakításra, vidékfejlesztési pályázaton a kültéri kondipark kialakítására is. Lázár János országgyűlési képviselő úr mind a két fejlesztési elképzelésünket támogatta – mind több esetben is – és a kezdeményezés mellé állt. Tette ezt azért, mert elkötelezett a vidék felemelkedése, élhetőbbé tétele, és fejlesztése iránt – hangsúlyozta Magyarcsanád polgármestere. A játszótér és a kültéri konditér a két pályázat révén közel tízmillió forint vissza nem térítendő támogatásból készült el.

A polgármester hozzátette, a most homokos területek nagy részét egy újabb pályázat segítségével szeretnék kicserélni gumi alapú ütéscsillapítóra, a komfortosabb használat érdekében. S megköszönte a kormánynak, hogy az ilyen kicsi településeknek is lehetőségeket biztosít arra, hogy komfortosabbá tegyék az itt élők mindennapjait.

Hallgassa meg a teljes avatóbeszédet:

A nemzeti szín szalag átvágása után kicsi és nagyok ismerkedtek a játszótér játékaival, a mászófallal, a hintákkal vagy a csúszdával és a kondigépekkel. A játszótér és a kondipark csak napközben tart nyitva, s hamarosan két térfigyelő kamerát is felszerelnek, az esetleges rongálások megelőzése érdekében.

A parkban megmaradt a régi ivókút, s a szülők kényelmét padok is szolgálják. A kitelepített játékoknál messzemenően a gyerekek – szülők által jelzett – igényeit vették figyelembe.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest