December 11-én, szombaton a Hagymaház színpadán mutatja be Jézus születésének történetét a táncegyüttes, színészek közreműködésével.

Doktor László portálunknak elmondta, minden évben kétnapos gálát terveznek karácsonyhoz közel, amely a tavalyi évben elmaradt, így az idén úgy gondolták, hogyha nem is kétnapos gálát szerveznek, de műsorral készülnek, ha a pandémia engedi.

A művészeti vezető kiemelte, azért is választotta ezt a műsort, mivel egy nagyon fontos üzenete lesz, nemcsak azok számára, akik a helyszínen tekintik meg a műsort, hanem azok számára is, akik a tévéképernyők előtt, hiszen a Duna TV megkereste a táncegyüttest, hogyha nem is a teljes műsort, de rögzítenének az előadásból.

Rámutatott arra, mennyire elkeserítő, hogy a mai világban még így karácsony felé is olyan életet él az emberiség, ahol túl sok a gyűlölet, kevés a szeretet és az odafigyelés.

– Ennek a műsornak pont a fordítottja lesz a lényeg, hogy a szeretet, a tisztelet és a megbecsülés működjön az emberekben, hogy forduljunk egymás felé, és ne felejtsük el, hogy van egy teremtőnk. Ezt nagyon sokan elfelejtették, és úgy gondoljuk, hogy az anyagiak a fontosak. Nem, nem! A lelki gazdagság a fontos – szögezte le Doktor László.

A hatvanperces előadásban – amely védettségi igazolvány nélkül is látogatható, kötelező maszkivselés mellett – nemcsak a Forgatós tagjai, hanem színészek is közreműködnek. Heródest Gömöri Krisztián, Gáspárt Nemes Roland, Máriát pedig Szentgyörgyvári Laura alakítja majd.

Doktor-Bagaméri Andreától megtudtuk, a római kort fogják idézni a viseletek, de díszletekben is gondolkodnak, a zenéről pedig állandó zeneszerzőjük, Koltay Gergely gondoskodik majd.

A város lakói, valamint a kistérségben élők azonban nem maradnak gálaműsor nélkül, hiszen az együttes asszisztense rámutatott, a tavasz folyamán szeretnék pótolni a gálát, amelyet tavaszi népszokásokkal fognak fűszerezni.


Borítókép: archív fotó

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest