Mutatjuk a tegnapi nap legfontosabb híreit!

Megérkezett az első normális hó: Kisebb nagyobb intenzitással, de egész nap havazott a térségben tegnap, és meg is maradt.

Kedvben, lendületben és vendégszámban gazdag évre számít a Glorius: A Grand Hotel Glorius tanulságos esztendőt zárt, amelyben kiemelkedően sikeres időszakok és nehezebb periódusok váltották egymást. A 2022-es év elején a makói négycsillagos szálloda igazgatójával tekintettünk vissza.

Ez történt Makón 2021-ben: június – 635 millió forintnyi többletforrást kapott a vásárhely–makói kórház fejlesztése, a magyar válogatott kiválóan szerepelt az Európa-bajnokság halálcsoportjában.

Hamarosan véget érnek a 2021-es évre tervezett járdafelújítási munkálatok: Az összesen közel 6000 négyzetméternyi járdaszakasz kivitelezése január végéig minden körzetben befejeződik – számolt be róla közösségi oldalán az alpolgármester.

Botrányos eltemetett szakvélemény jutott el portálunkhoz Csanádpalotáról! Továbbra is több mint 10 millió forinttal tartozik az önkormányzat a csapadékvízelvezetési projektet kivitelező vállalkozónak. Még az önkormányzat által készíttetett külső szakértői dokumentum szerint is perkálni kéne, és ezt már majdnem egy éve tudják.

Január 10-től járatsűrítés a tram-train vonalán! Reggeli és délutáni időszakokban 7 plusz járattal bővül a menetrend. Csütörtök éjszakától vasárnap hajnalig éjjel is óránként fognak járni a vasútvillamosok.

Hétvégén csak belépésre használható a röszkei közúti határátkelőhely: A belépés gyorsításáért szombaton és vasárnap ideiglenesen csak a Magyarországra belépő utasok használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet, a Szerbiába tartók a röszkei autópálya-átkelőt vehetik igénybe.