Egy veszekedés fajult el ennyire.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki élettársát súlyos sérüléseket okozva bántalmazta.

A 44 éves férfi egy somogyi településen él. A sértett 23 éve élettársa, akivel hajléktalan, italozó életmódot folytattak. 2021 márciusában egy telep üres irodahelyiségében italoztak ugyancsak hajléktalan társaikkal. Az egész napos italozás hatására ittas állapotba kerülve a pár a délutáni órákban veszekedni kezdett, melynek során a vádlott bicskájával többször mellkason szúrta élettársát. A sértett súlyos sérüléseket szenvedett, az életveszélyes állapot elmaradása a véletlennek köszönhető.

Az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék a vádlottat – a vádnak megfelelően – életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek. Ezért 2 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosításáért terjesztett elő fellebbezést, amelyet a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott.  A vádlott és védője enyhítés iránt fellebbezett.

A eljárás a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest