A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a szerb férfinak, aki 16 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított egy kamionnal érkezett Magyarországra azért, hogy illegális határátlépőket csempésszen Nyugat-Európába. A belépést követően a férfi január 11-én éjfél után vett fel a járműbe Ásotthalom külterületén 16, magát afgán állampolgárságúnak valló személyt, akiket a férfi megbízói juttattak át illegálisan Magyarország területére. A kamionos ezután Ausztria irányába indult volna, de a rendőrök ebben megakadályozták, igazoltatták, előállították és őrizetbe vették.

A férfi utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója tart a mai napon ülést, telekommunikációs eszközzel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest