A rendőrök az éjszaka elfogtak egy szerb embercsempészt, továbbá négy csoportban feltartóztattak 65 illegális migránst Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel együttműködve tegnap 22 óra 40 perckor és 23 óra 40 perckor 43 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei ma 0 óra 20 perckor és 1 órakor újabb két csoportban 22 határsértőt tartóztattak fel Szeged és Kübekháza külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei ma 1 óra 20 perckor Mórahalom külterületén ellenőriztek egy szerb honosságú Renault Master típusú kistehergépkocsit. Az egyenruhások az ellenőrzés során gépkocsi rakterében hét határsértőt találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A sofőrt a rendőrök a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol –őrizetbe vétele mellett – indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest