Egy nézeteltérést próbáltak ököllel és lökdösődéssel rendezni a rabok.

Az ügyészség súlyos testi sértés bűntettével vádolja azt a férfit, aki eltörte az őt provokáló rabtársa orrát.

A Soproni Járási Ügyészség vádirata szerint a sértett és a vádlott között 2020 nyarán az egyik Győr-Moson-Sopron megyei büntetés-végrehajtási intézetben nézeteltérés alakult ki. Ennek következtében a sértett az egyik reggel odament a vádlott zárkájához, felrántotta az ajtót és szidalmazni kezdte a vádlottat. A vádlott ekkor két kézzel hátrafelé kezdte tolni a sértettet, majd ököllel arcon is ütötte őt. A sértett védekezésképpen visszalökte a vádlottat a zárkába.

A büntetés-végrehajtási intézet az esemény felszámolását követően a további szükséges intézkedéseket megtette. A fogvatartottakat orvosi vizsgálatra haladéktalanul előállították, az intézet parancsnoka feljelentést tett, illetve ezzel egyidejűleg fegyelmi eljárást kezdeményezett.

A sértett a bántalmazástól agyrázkódást kapott és darabos orrcsonttörést szenvedett el, ami nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülés.

Az ügyészség mértékes indítványa beismerés esetére egy év börtönbüntetésre irányul.

A nyomozás során a Kapuvári Rendőrkapitányság munkatársai jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest