Mutatjuk a tegnapi nap legfontosabb híreit.

A világhírű kikötőtervező makóira emlékeztek: Hajnal Antal a kevésbé ismert makóiak közé tartozik, pedig világhírnévre tett szert azzal, hogy tervei alapján készült el a Fiumei kikötő felvirágoztatása, akkor, amikor még Magyarország partjait mosta a tenger.

Az elhurcolt apátfalviak kálváriáját is az olvasók elé tárja Marosvári Attila: A Clio Kötetek sorozatában jelent meg Marosvári Attila történész-levéltáros Vérengzés Apátfalván (1919. június 23-24.) című könyve, amely a rekvirálás, a lázadás és a megtorlás eseményei mellett számos – magyar és román – narratívát is felvonultat, de az elhurcoltak kálváriáját is bemutatja.

Borbás Áginak az idén is leadhatjuk nem luxus táskáinkat! Az idén is segíthetsz a makói és környékbeli nehéz helyzetben lévő nőkön, gyerekeken és férfiakon. A táskákba most is csupa olyan dolog kerülhet, ami a hétköznapi tisztálkodást segíti.

Óföldeák felújítaná a Návay László-kúriát: Közösségi házként üzemelne, a jelenlegi ugyanis kicsi. Tavaly szépen gyarapodott a falu, a kormányzati támogatások révén.

Magyarcsanádon és Apátfalván is jótékonysági bált szerveznek: Az agydaganata miatt naponta szegedi kezelésre járó 2 és fél éves Pénzes Annabelláért az egész makói térség összefogott.

Perköltség megfizetésére kötelezték és 1 év próbára bocsátották Mucsi Tamást: A DK önkormányzati képviselőjét egy korábban készült lejárató videó miatt perelték be.

Rövid póráz és szájkosár – visszanyalt a fagyi Márki-Zay Péternek: Annak idején pár hetes polgármesterként Kiss Attilát csuklóztatta nyilvánosan egy lakossági fórumon, most neki mutatják meg Budapesten, hogy rakja el a befőtt a nagymamát.

Eladó egy luxusbirtok 400 millióért Makón! Ön beköltözne? Mire használná?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest