Kezdjük a hetet a tegnapi nap legfontosabb híreivel.

Hamarosan megkezdődnek a hátsó kültéri élménymedence szerkezetépítési munkálatai a Hagymatikumban: Januárban is folyamatos volt a munka a beruházáson.

Válaszolt Varga Károly a polgármester meghívására: A makói férfi több olvasói levélben mondta el a véleményét, Farkas Éva Erzsébet ezután kávéra és beszélgetésre invitálta. Portálunkhoz eljuttatott levelét változtatás nélkül közöljük.

A makói mérnök, aki megtervezte országunk tengeri kapuját: Hajnal Antal – Milyen út vezetett Hajnal Antal számára a kikötő tervezéséig? Hogyan vált az ország tengeri kapujává Fiume? És mi lett vele a trianoni békeszerződést követően? Ezeket a kérdéseket is megválaszolja Forgó Géza történész-muzeológus.

Nem unatkoznak az idén sem az apátfalviak: Falunapot, gasztronómiai fesztivált de Mikulás ünnepséget is terveznek erre az esztendőre.

Hétfőn dől el, ki bővítheti a nagylaki egészségházat: A tervek már évek óta az önkormányzat rendelkezésére állnak. A közel negyvenhatmilliót még tavaly megnyerték rá.

Osztrák díjjal tüntették ki Karikó Katalint: Életműért járó Arany Nyíl-díjjal tüntették vasárnap Bécsben Karikó Katalin biokémikust a koronavírus elleni vakcinák kifejlesztésében betöltött szerepéért.

Alapítványi iskolákkal csaltak ki több mint 100 millió forintot: Közel 900 olyan tanuló után is igényeltek és kaptak állami támogatást, akik nem álltak tanulói jogviszonyban, vagy beiratkoztak ugyan, de a tanórákat sosem látogatták.

Választás 2022 – Hétfőn megkezdik az értesítők kézbesítését: ma kezdik kézbesíteni a Magyarországon élő 7,8 millió választópolgárnak az országgyűlési választásról és népszavazásról szóló értesítőt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest