Jöjjenek a tegnapi nap legfontosabb hírei!

Lázár János a vásárhelyi-makói kórházról: a házasság marad, de különélés lesz – Növelné a makói kórház önállóságát. Az országgyűlési képviselő szerint az egészségügyi dolgozók munkáját könnyíteni, segíteni és fejleszteni kell.

Megrendezték a I. Curling Makó Kupát: A Magyar Curling Szövetség edzői tanították meg az alapokat a jeges sport kedvelőinek nemrégiben a makói jégpályán. A curling olimpiai sportág, azonban Magyarországon még eléggé Budapest- centrikus, ezért is fontos, hogy minél több helyen népszerűsítsék a mozgásformát.

Lakberendező tanfolyam indult a Návayban: 12 fővel indult el az ingyenes tanfolyam, ahol a lakberendezés mellett művészettörténetet, stílustörténetet és színelméletet is tanulhatnak a hallgatók, akik a háromdimenziós tervezés világában is elmélyedhetnek.

Ökumenikus a segítség Makón: Minden vallási felekezet segíti adományokkal a menekülteket és a háborús helyzetben rászorultakká váltakat; az összefogás és az önzetlenség közös tapasztalatuk.

Pitvaroson, Csanádpalotán és Mezőhegyesen a hívek is gyűjtöttek a menekülteknek: És megteszik ezt Maroslelén is, ahol csütörtökön délután 4-ig a Petőfi utca 4. szám alatti szociális intézménybe várják a helybéliektől az adományokat.

Műsorral, virággal és édességgel köszöntötték a nőket Apátfalván és Maroslelén: Apátfalván színes, zenés műsorral, tortával és virágokkal, míg Maroslelén műsorral, papírvirágokkal és édességgel köszöntötték a nőket, Nagylakon pénteken délután 2 órától a Dózsa György Művelődési Házban, Apátfalván és Földeákon szombaton tartanak a nőnapi ünnepségeket.

Magyar Közlöny: 794 millió forint a maroslelei tornacsarnokra: Megjelent a kormányhatározat, hamarosan megkezdődhet a település nagyon várt beruházása.

15 és 20 milliós, körözött autókat fogtak Csanádpalotánál: Az egyik olasz egy Audi, míg a másik egy Volvo volánja mögött ült. Mindkét kocsit az olasz hatóságok keresték.

Országszerte akadozott az üzemanyag-ellátás, hétvégén is gond lehet: Elemzői vélemények szerint a benzinár elérhetné az 594 forintot literenként, a gázolaj pedig 640 forintba kerülne, ha nem lenne a kormány által bevezetett ársapka.

Orbán Viktor: nem fogjuk hagyni, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg! – Magyarország elítéli Oroszország fegyveres támadását, “elítéljük a háborút is, de azt nem fogjuk hagyni, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg” – jelentette ki a miniszterelnök Londonban.

Az emberek elsöprő többsége elutasítja Márki-Zay javaslatát a fegyverszállításról: 90,58 százalék nem osztja a baloldali miniszterelnök-jelölt álláspontját.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest