Nem kímélték a szegedi táblabírák a kollégáikat, hiszen elsöprő sikert arattak a VIII. Táblabíró Asztalitenisz Kupán. A képen balról jobbra: Gergely Gábor, Hegedűs István, Benedek Tibor és dr. Bálind Attila Fotó: Lukács Lilla (Szegedi Ítélőtábla)

Két év pandémia miatti kényszerszünet után április 22-én a szegedi ATSK asztalitenisz bázisa adott otthont az évente, az ország öt ítélőtáblájának bírái részvételével megrendezett Táblabíró Asztalitenisz Kupának. A Szegedi Ítélőtáblát – már hagyományosan – a jól összeszokott Bálind Attila, Benedek Tibor, Hegedűs István trió képviselte.
Az öt felsőbb bíróság (Debreceni Ítélőtábla, Fővárosi Ítélőtábla, Győri Ítélőtábla, Szegedi Ítélőtábla és Pécsi Ítélőtábla) mindegyike 3-3 fős csapattal vágott neki a küzdelmeknek. A három öt fős csoport körmérkőzéses küzdelmeit követően alakult ki a három veretlen csoportgyőztes (Benedek Szabolcs – Fővárosi Ítélőtábla, Benedek Tibor – Szegedi Ítélőtábla, Bálind Attila — Szegedi Ítélőtábla) alkotta szuperdöntő mezőnye, akik szintén egy hármas körmérkőzés alapján döntöttek a végső helyezésekről.
A látványos és végletekig kiélezett összecsapásokat követően Bálind Attila emelhette magasba a díszes serleget, mögötte a szintén szegedi Benedek Tibor végzett, megelőzve a fővárosi Benedek Szabolcsot, aki a dobogó harmadik fokára léphetett fel.
Az egyéni döntő két szegedi részvevője alkotta páros magabiztosan – minden mérkőzését megnyerve – győzedelmeskedett a párosok küzdelmeiben is. Így az idei évben ezt a kupát is itthon tartotta a Szegedi Ítélőtábla.
Fenti eredmények ismeretében nem lehetett kérdéses az sem, hogy az összesített (egyéni és páros eredmények alapján) csapatbajnoki vándorserleg is a Szegedi Ítélőtábla vitrinjébe került.
A győzteseknek járó díjakat az ünnepélyes díjátadón a verseny fővédnöke – az egyéni győztesnek járó serleg névadója – a kétszeres Világ- és négyszeres Európa-bajnok magyar asztalitenisz klasszis, Gergely Gábor adta át a torna legeredményesebb versenyzőinek.
Jövőre – a tervek szerint – a Fővárosi Ítélőtábla látja majd vendégül a sportos táblabírákat, hiszen ők rendezik majd a következő évi megmérettetést, ahol a szegedi csapatnak nem titkolt célja a címvédés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest