A 90 kilogrammos Tóth Krisztián (a képen) és a +100 kilós Sipőcz Richárd is a bronzéremért küzdhet a szófiai cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

Tóthra, az MTK olimpiai bronzérmesére az elődöntőben a vb- és Eb-harmadik georgiai Luka Maisuradze várt. Első találkozójuk mindössze 39 másodpercig tartott, amikor a georgiai kiválóság a 28 éves magyar mögé lépett, egy hátsó gánccsal hanyatt döntötte őt, és ipponnal nyert. A vb-ezüstérmes Tóth a bronzmérkőzésen a kétszeres Eb-harmadik azeri Mammadali Mehdijevvel száll szembe, akivel 3-3-ra áll a meccsmérlege.
A nehézsúlyúaknál az élete első felnőtt Eb-elődöntőjében szereplő Sipőcz Richárd az olimpiai harmadik német Johannes Freyjel csapott össze, akitől kikapott eddigi egyetlen találkozójukon. A második csata hamar véget ért: a 25 éves rivális már tíz másodperc elteltével vazaarit érő csípődobást mutatott be a Széchenyi Egyetem SE dzsúdósán, majd 25 másodperccel később egy horogdobással vitte földre őt, ami már ippont ért.
A 21 éves Sipőczre a harmadik helyért kiírt meccsen a kétszeres vb-harmadik holland Roy Meyer vár a 15 órakor kezdődő délutáni programban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest