A fogadó udvarán Cimbaliband koncert, utána pedig Szélműves táncház lesz.

2020 januárjában indult el a Fonó Klub Makón. Az élő népzenés-táncházas programsorozat a Fonó Budai Zeneház szervezésében, a régi közösségi élet hagyományait felelevenítő országos kezdeményezés részeként valósult meg. Az igényes kulturális és szórakozási lehetőségnek a városban a Szent Gellért Borház és Vendégfogadó ad otthont. – Autentikus környezetet, a régi fonók hangulatát idéző helyszínt biztosítunk az eseményhez, amely illeszkedik ahhoz az értékteremtő és hagyományőrző szemlélethez, amelyet magunkénak vallunk – tudtuk meg a tulajdonostól.

Mihály Zoltán elmondta, a népszerű szálláshely további szobákkal bővült az eltelt időszakban, éttermük és konyhájuk is teljes belső átalakításon esett át. Az újragondolt és megújított fogadóban most egy sikeres nyári szezonra készülnek és valóban minden adott ahhoz, hogy a vendégek igazán jól érezzék magukat. A színvonalas szolgáltatások mellett ezt tovább erősítik azok a programok is, amelyek táncházas és népzenei élményeket is biztosítanak, és amelybe bárki bekapcsolódhat.  Az eltelt bő két esztendőben számos kiváló hangulatú eseményt szerveztek már a Borházban. Színpadukon fellépett többek között a Rézhúros banda, a Rozsdamaró zenekar, Pálházi Bence Bandája, a Gyantár zenekar, a Csürhe Banda, a Kalász banda, a Bajkó és a Sergő zenekarok is: mindannyian nagy érdeklődés mellett húzták a talpalávalót közönségüknek.

A nyitó alkalmon a Rozsdamaró zenekar zenélt

A Fonó Klub Makó következő két programjára május 6-án, pénteken kerül sor, ahol a fogadó udvarán először a Cimbaliband koncertezik. Előadásukban a kelet-európai életérzés keveredik majd a népzenével oly módon, hogy abban a cimbalom játssza a főszerepet. A különleges zenei csemegét követően pedig a Szélműves zenekar táncoltatja meg a jelenlévőket főként moldvai csángó dallamokra.

A minden bizonnyal remek hangulatú közösségi élményre minden érdeklődőt várnak a fonóba, a Szent Gellért Borház és Vendégfogadóba.

A kép forrása: Szent Gellért Borház és Vendégfogadó facebook oldala

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest