Motorbőgés és porfelhő – a hétvégén Makón startolt el az idei Alföld Kupa amatőr autócross kupasorozat valamint a Magyar Autocross Országos Bajnokság. Nyolcvan versenyző érkezett az első fordulóra és ütköztek meg a pályán a Marosmenti Extrémsport Egyesület szervezésében.

Junior, terepgokart, kis- közép- nagy és szuper, valamint két lada katagóriában illetve TAX, buggy és szuper buggy kategóriákban indulhattak a versenyzők.

Mihály Norbert, a Marosmenti Extrémsport Egyesület elnöke elmondta: egy nagyon jó pályát tudtak kialakítani a versenyre, és pont jókor jött az eső is. A pálya körülbelül 950 méter hosszú és kicsit változtattak is rajta. Az egyik részt fel kellett tölteniük. Ez volt az első alkalom, hogy Országos bajnokságot is tudtak szervezni, bár a tavalyi Közép- Európai Zóna Bajnokság még ennél is nívósabb volt. Az Alföld Kupa sorozatban nyolc helyszínen zajlanak majd küzdelmek az országban: szeptember térnek vissza majd Makóra, kétszer lesznek Dömsödön, de Szeghalmon, Nyírádon, Túrkevén és Tabdin is rajthoz állnak.

Az autócross verseny népszerűségét jól bizonyítja, hogy nyolcvan nevezés érkezett. A sátrak között bolyongva találkoztunk a 20 éves Lovász Laurával, aki Kecskemétről érkezett. 2017-ben kezdett el versenyezni. Jelenleg egy volkswagen golf IV. típusú járművet vezet, 2.9-es motorral és összekerék meghajtással.

Felmenőink legkedveltebb autója a lada, a versenypálya királya. Ezek az autók még mindig strapabírók – osztotta meg a csongrádi Molnár Zsolt. Mint mondta: azért szeretik a versenyzők, mert jó lehet vele farolni, ami egy plusz élményt nyújthat az autóvezetőnek.

A makóiak tehetsége Vörös Marci is felvette sisakját és versenycipőjét, bár kategóriájában most csak ketten indultak, ez azonban jó felkészülés volt neki a Közép – Európai Zóna Bajnokságra, ahol az idén is szeretne elindulni. Ott már csehekkel és szlovákokkal fog versenyezni.

– Volt néhány technikai probléma, de ezt gyorsan kiküszöböltük, így a második versenynapra már teljesértékű volt az autóm. Nagyon jól éreztem magam, fejben is csak a versenyre koncentráltam.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest