A jövőbeni terveket osztották meg portálunkkal a Maros Télisport Egyesület képviselői. Az idei téli szezonra még nagyobb jégfelületet szeretnének építeni.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, Makó is helyszíne lesz az inline bajnokságnak. Azonban a tavalyi év tapasztalata az, hogy a gyerekeknek is kell egy kis feltöltődés, ezért júliusban egész hónapra bezárnak majd.

– A korábbi években szerveztük már táborokat, amik nagy népszerűségnek örvendtek, ezt az idén augusztusban szeretnénk újra megvalósítani. Illetve ez már egyfajta ráhangolódás lesz az edzésekre, ugyanis a tervünk az, hogy már szeptember végén, október elején jégfelületet készítsünk – tudtuk meg Asztalos Pétertől elnöktől.

A 2022/23-as szezonra benyújtott TAO pályázatuk sikeresnek bizonyult, aminek köszönhetően újabb fejlesztéseket tudnak megvalósítani az egyesületnél.

– Ebbe benne foglaltatik egy nagyobb pályatest, így már egy 17×35 méteres jégfelületet készíthetünk majd, amire azért van szükség mert az U16-os korosztály már kinőtte a jelenlegi pályát, nem tudnak rajta kellően felgyorsulni. Pályáztunk egy rollbára, azaz egy jégfelújító gépre, illetve egy mobil garázsra is – ismertette Gyarmati Roland, alelnök.

Mint megtudtuk előbbire azért van szükség, hogy ebben az évben is tudják majd fogadni az iskolás gyerekeket a mindennapos testnevelés keretében, és az edzések során zavartalanul folyjanak majd. Egy új szponzor is bejelentkezett az egyesülhet, aki – elmondásuk szerint – komoly összeggel támogatta a Marosi Pengéket.

Továbbá örömmel számoltak be arról is, hogy Makó Város Önkormányzata legutóbbi rendes képviselő- testületi ülésén döntött arról, hogy mintegy 500 ezer forinttal támogatja az Maros Télisport Egyesületet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest