A Makói Városnap szombati napján a főtéren árusokkal, koncertekkel várták a vendégeket.

– Kárpátaljáról jöttünk, még sikerült a háborús időszak előtt eljönnünk. Életvitelszerűen szeretnénk itt maradni Magyarországon. Itt így együtt tud lenni a család. Ide is költöztünk, a húgom 7-8 éve itt él. Nagyon barátságosak az emberek, tetszik Makó, szeretünk itt lenni- mesélte Varga Brigitta a makói, városnapi forgatagban szombaton délután. Hozzátette: – Nagyon jól érezzük magunkat itt a Városnapon, a férjemmel és három gyermekünkkel vagyunk itt, élvezi mind a három gyerkőc. Később a Neoton koncertre is visszajövünk.

Szombaton már reggel elkezdődtek a programok, volt portéka mustra, később megnyitott a játékpark, a színpadon táncos-zenés program volt. Kis Zoltánék éppen fagyiztak a szökőkút körül, elmondta, kiváló kikapcsolódási lehetőségnek találták a délutáni sétát a főtéri forgatagban. A jó idő is kedvezett, még a játékok egy részét is kipróbálták.

Zsemberi István Vincéné férjével és sógornőjével, Zsemberi Andrásnéval Üllésről érkeztek. Elmondták, bár már 70 év fölött vannak, nagyon szeretnek együtt kimozdulni, kirándulni. Évek óta így utaznak, Makón sem először voltak. Most kifejezetten a Dupla Kávé és a Neoton koncert miatt jöttek. Hozzátették: jó kimozdulni végre a vírus után.

Csikiné Krenács Betti a makói erdélyi püspök utcai székhelyintézményből jött, tavaszi virágfűzéreket készítenek a gyerekekkel- Elmondta:- Sok színes virággal készültünk, amik idevonzzák a gyerekeket, nagyon ügyesek, szívesen jöttek, sokan voltak.

A program ma Duplakávé és Köteles Cindy, Rico és Miss Mood, Burai Krisztián majd Neoton koncerttel folytatódik. Holnap pedig a Páger-díjátadó ünnepséget tartják meg, az idei díjazott Szacsvay László.

Galéria:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest