A Makói Öregfiúk is pályára léptek a legutóbbi NBIII-s bajnoki forduló előtt. A korábbi zöld-sárga kedvencek a Kispest- Honvéddal játszottak felvezetésként 2×30 perces gálameccset.

A vasárnapi nyárias időjárás igazi futballidőt hozott, ezt az öregfiúk is kihasználták, hiszen egy gálameccset szerveztek. Hagyomány már, hogy öregfiúk mérkőzést szerveznek a foci kedvelők a Vasas pályára, hiszen egy nagyon összetartó közösségről van szó. A Makó színeiben ismét pályára lépett többek között: Adók Zoltán, Bódi Attila, Márki Ferenc, Sumeghy Balázs. A kapuban Frank Ádám foglalt helyet.

Egy igazán sportszerű mérkőzést láthattak a lelátón ülők. Az ellenfél nem más volt mint a Kispest-Honvéd SC öregfiúk csapata, akik között több válogatott játékos is szerepet kapott a teljesség igénye nélkül.

Kovács Kálmán 1984-ben az ifjúsági válogatott tagjaként Európa – bajnoki címet szerzett. A magyar válogatottban 1985 és 1995 között 56 alkalommal szerepelt és 19 gólt szerzett. Tagja volt az 1986-os mexikói világbajnokságon részt vevő csapatnak is.

– Kilenc éves korom óta a Honvéd játékosa voltam, ott nevelkedtem az utánpótlásban. Mindig nagyszerű pályára lépni Bárányos Zsolttal vagy Prókai Attilával, de ez már a buliról szól és az utazás alatti beszélgetésekről. 15 évig voltam profi játékos, ma már általános iskolában dolgozom. Én azt gondolom, hogy azt csinálhattam, amit szeretek. Mindig azt mondom, hogy biztosan lehetett volna több is, de nekem ennyi karrier jutott, és erre büszke vagyok – tudtuk meg Kovács Kálmántól.

Bárányos Zsolt 1994-ben mutatkozott be az NBI-ben, a Kispest – Honvéd színeiben. Bár járt próbajátékon a spanyol FC Barcelona csapatánál, végül a belga FC Lommel  igazolta le. A válogatottban 26 évesen mutatkozott be, 2002-ben, Csehország ellen. A nemzeti csapatban összesen hat meccsen lépett pályára, utoljára 2005 októberében Horvátország ellen kapott lehetőséget.

Még mindig aktívan játékos, most épp az MTK-val küzdenek az Öregfiúk bajnokságban, de mindig nagy szívvel gondol vissza a múltra és a válogatott mérkőzésekre.

– Egy magyar játékosnak mindig nagy büszkeség ha felhúzhatja a címeres mezt és ennél már csak az a jobb, ha minél szebb sikereket tud elérni és minél többször hívják be a válogatott keretbe – mondta el Bárányos Zsolt.

A makói barátságos mérkőzésen a Makó 4-0-ra nyert a Honvéd ellen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest