Nem unatkoznak a Forgatós Táncegyüttes táncosai: áprilisban Gyulán, nemrégiben pedig Deszken is színpadra léptek, hogy lenyűgözzék táncostársaikat és persze a zsűrit, szombaton pedig Erdélybe utaznak, ahol egy fesztiválon mutatkoznak be.

Április 14-én, Gyulán, az országos szólótáncverseny régiós válogatóján Juhász Dávid ezüst, Tóth Tibor Bátor bronz, Szilágyi Kenese pedig arany minősítést szerzett, különdíjjal – tájékoztatta portálunkat Doktor László.

Doktor-Bagaméri Andrea hozzátette, a gyulai versenyen Szilágyi Kenese szólóban kvalifikálta magát minősítésével a június 10-i országos döntőre, melyet Szarvason rendeznek meg.

A művészeti vezető kiemelte: a gyulai versenyt követően sem pihentek, hiszen a deszki „Rözögtessük mög” fesztiválra készültek, ahol szólóban és párosban mérhették össze tudásukat és ügyességüket a táncosok.

A Csongrád-Csanád megyei település országos versenyén Császár Adrienn és Juhász Dávid párosban ezüst minősítést szerzett, Tóth Tibor Bátor pedig az ezüst minősítés mellett a zsűrielnök különdíját is kiérdemelte. Szabó Luca és Szilágyi Kenese szintén a zsűrielnök különdíjában (mellyel lehetőséget kaptak, hogy részt vegyenek a Duna Karneválon), illetve arany minősítésben részesült, Dékány Sándor tánckarvezető pedig szólóban szerzett aranyat. Árva Vivien és Suhajda Botond, valamint Hirsc Edward László és Horváth Panna, továbbá Kerekes Eszter és Lovai Attila párosok ezüst minősítést szereztek.

Lovai Attila elárulta, mindent beleadott a deszki versenyen a színpadon, valamint a felkészülés során, azonban nem mindig igazságos a zsűri, amely most is beigazolódott. A fesztiválon viszont új barátokat is szerzett, régi táncos ismerősökkel is találkozott.

– Energiabomba, mindig energiabomba mikor jó a közösség, hiszen ők pluszban ösztönöznek. Az oké, hogy a párod, meg saját magad felspanolod, de ha ott vannak még mögötted, és még a színpadra lépés előtt is drukkolnak, hogy „sok sikert!”, vagy „jó leszel!”,  az még egy plusz löketet tud adni – osztotta meg.

– Úgy gondolom, hogy nagyon elégedettek lehetünk, mert a mi csoportunkból valamennyi résztvevő versenyző díjjal távozott, nemcsak egy emlék oklevéllel, ez a hatalmas munkájuknak az elismerése – véli az együttes asszisztense.

– Száz produkció közül hoztuk el ezt a néhány aranyat és ezüstöt, és én nagyon büszke vagyok a táncosaimra, hogy ezt tudták produkálni. Nagyon sokat dolgoznak velünk együtt, le a kalappal mindenki előtt, hogy ennyi produkció között, ilyen neves zsűri mellett tudtuk hozni ezt az eredményt – fogalmazott Doktor László, akitől megtudtuk: a következő verseny a nemzetközi legényes verseny lesz, ahol Lovai Attila és Szilágyi Kenese állhat színpadra, de ezt megelőzően most hétvégén Erdélybe, Magyarvistára utaznak a nagy együttessel, hogy egy kétnapos fesztiválon részt vegyenek és bemutatkozzanak.

A makói közönség a június negyediki megemlékezésen is láthatja majd a Forgatóst, akik egy húszperces műsorral készülnek majd, de a múzeumi tűzugráson is részt vesznek.

Júliusban Komáromban mutatják be A kőszívű ember fiait, de önálló műsorral is készülnek, július végén pedig Orfűn, a két felvonásos Csodaszarvas rockoperában is közreműködnek majd, ahol Doktor László koreográfusi feladatokat is ellát majd.

A Petőfi emlékévhez kapcsolódóan augusztusban határon túl, Erdélyben is szeretnék majd bemutatni több városban az „Egy gondolat bánt engemet” előadásukat, melyet a makói közönség március 14-én tekinthetett meg.

Terveik között szerepel több tábor megszervezése is, itthon, illetve Kalotaszegen is, utóbbi során az eleven néprajzzal is megismerkedhetnek majd a résztvevők.

Doktor-Bagaméri Andrea, az együttes asszisztense köszönetét fejezte ki Makó Város Önkormányzatának, hogy az idei évben a civil szervezeteknek nyújtott támogatás keretében egymillió forintot kaptak az önkormányzati költségvetésből, továbbá kiemelte: Farkas Éva Erzsébet polgármesternek is jelezte, hogy a helyi turisztikai kezdeményezésekben is örömmel vállalnának szerepet.


Borítókép: Facebook / Forgatós Táncegyüttes

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest