A Budapest Honvéd 2-1-re győzött vasárnap a végül bronzérmes Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában, így bennmaradt az élvonalban.


    OTP Bank Liga, 33. forduló: Puskás Akadémia FC-Budapest Honvéd 1-2 (1-2) – Pancho Aréna, v.: Vad II.
    gólszerzők: Favorov (45+1.), illetve Lukic (5.), Zsótér (14.)
    sárga lap: Tóth B. (82.), illetve Doka (21.), Batik (52.), Szappanos (84.)

    Puskás Akadémia FC:
    ——————-
Tóth B. – Favorov, Joao Nunes, Stronati, Deutsch L. (Slagveer, a szünetben) – Urblík, van Nieff – Komáromi, Baluta, Nagy Zs. (Kozák, 76.) – Skribek (Corbu, 59.)

    Budapest Honvéd:
    —————-
Szappanos – Petkovic, Batik, Lovric, Tamás K. – Hidi (Bőle, 76.), Pantelic (Petrusenko, 76.), Doka, Zsótér – Drazic (Nagy G., 69.), Lukic (Traoré, 88.)

    A bennmaradásért küzdő Honvéd nem bízott semmit a véletlenre a találkozó elején, rögtön magához ragadta a kezdeményezést és ennek eredményeként Lukic, majd Zsótér góljával kétgólos előnyre tett szert. A folytatásban is a fővárosiak akarata érvényesült, a gyorsan hátrányba kerülő – az ezüstéremért harcoló – Puskás Akadémia sok hibával játszott, mégis szépíteni tudott a szünet előtt.
    A második félidőt nagy lendülettel kezdték a hazaiak, de egyenlíteniük nem sikerült. A vendégek elsősorban a védekezéssel voltak elfoglalva, előnyüket magabiztosan őrizték. A hajrához közeledve a csereként beálló Bőle eldönthette volna a nyitott kérdéseket, de ziccerben a kapusba lőtt. A mérkőzés végéig nagy küzdelem folyt a pályán, de alacsony színvonalon, a Puskás Akadémia az egyenlítésért, a Honvéd a győzelem megőrzéséért hajtott. Utóbbi csapat járt sikerrel, így elérte célját és a következő idényben is az első osztályban szerepelhet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest