A vásárhelyi polgármester rekorder a magyar politikusok között: eddig már háromszor marasztalták el jogerősen rágalmazás bűncselekménye miatt. Még májusban akár meg is duplázhatja bírósági elítéléseinek számát!

Május második felében háromszor is a vádlottak padjára kell ülnie Márki-Zay Péternek. A vásárhelyi polgármester ellen a Békéscsabai Járásbíróságon rágalmazás vétsége miatt van folyamatban három büntetőeljárás, mely ügyekben a következő napokban tartanak majd tárgyalásokat, s hozhatnak ítéleteket.

Korábban többször is megírtuk, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje minden bizonnyal rekorder a magyar politikusok között, hiszen már háromszor ítélték jogerősen bűnösnek rágalmazás vétsége miatt. Márki-Zayt három büntetőügyben, azaz ITT és ITT és ITT marasztalták el jogerősen rágalmazás bűncselekménye miatt, vagyis azért, mert másokról hazudozott, lejáratott másokat, megsértette a jóhírnevüket. (Emellett számtalan polgári jogi pert is elveszített valótlan állításai, rágalmazó kijelentése miatt.)

Könnyen megeshet, hogy május hónapban meg duplázhatja bírósági elítéléseinek számát, ugyanis a jelenlegi állás szerint a következő napokban három, ellene indult tárgyaláson is részt kell vennie különböző rágalmazási büntetőügyekben. Emlékezetes, Márki-Zay az elmúlt hónapok során különféle indokokkal és magyarázkodásokkal rendre „kihúzta magát” a tárgyalások alól (hol külföldi kampányútjai miatt kért „eltávot”, hol – nem is egyszer – arra hivatkozott, hogy koronavírus-fertőzöttel került kapcsolatba, ezért nem léphet a bíróság épületébe). Egy szó mint száz: hónapok óta gyáván bujkál a független igazságszolgáltatás elől, nem vállalja a felelősséget korábbi szavaiért, megnyilvánulásaiért. (Pedig – különösen pikáns – ezeket a büntetőeljárásokat immár nem is a Márki-Zay által korábban folyamatosan támadott Csongrád-Csanád megyei bíróságok folytatják le. Közismert, a polgármester anno bevallotta, azért változtatta meg hódmezővásárhelyi állandó lakcímét budapestire, hogy az ellene folyó ügyeket ne Csongrád-Csanád megyei bíróságok tárgyalják; miközben állítása szerint „életvitelszerűen” Hódmezővásárhelyen lakik. Más kérdés, hogy nemrég a vásárhelyi Bercsényi utcai „tartózkodási címéről” az „elköltözött” üzenettel ment vissza egy keresetlevél a Szegedi Törvényszékre…)

Húzta-halogatta tehát a büntetőügyeit Márki-Zay, de most, hogy lecsengett a Covid-járvány, s véget ért az országos politikai karrierje választási kampány, véleményünk szerint már nem nagyon találhat kifogást arra, hogy miért nem tud megjelenni a bíróságon. Annyi bizonyos: izgalmas napok várnak rá és a sajtóra is!

A Promenad24 információi szerint a Békéscsabai Járásbíróság május 16-án, hétfőn tárgyalja az a büntetőügyet, melyet Havasi Katalin gyermekorvos, a vásárhelyi Fidesz-elnöke indított rágalmazás miatt a vásárhelyi polgármester ellen. Ugyancsak a Békéscsabai Járásbíróságon töltheti a május 26-i napját is Márki-Zay, ekkorra két rágalmazási ügyben is a vádlottak padjára idézték meg. Ebben a két büntetőeljárásban Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselő jelentette fel rágalmazás miatt a balliberális politikust.

Forrás: Promenád24

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest