A DK választókerületi elnöke szerint az ellenzéki pártok abban hibáztak, hogy a politika közelébe engedték a bukott miniszterelnök-jelöltet.

Durcás kisgyermekként jófajta hajnali hisztit vágott le közösségi oldalán Márki-Zay Péter, miután kedden – mint arról a Promenad24 is beszámolt – a Direkt36 hosszú, részletes tényfeltáró cikkben mutatta be, hogyan bukott meg az általa vezetett baloldali összefogás kampánya. Az írásból többek között kiderült, hogy Márki-Zay sokszor arrogánsan és agresszíven viselkedett, mindenről maga akart dönteni, még a kampányanyagon lévő nyíl döntésszögéről vagy a kampányújságok utolsó betűjéről is. A szakértőket nem hallgatta meg, ellenben sok esetben a felesége irányította vagy beleavatkozott a munkájába, s mindezeket a pártok nem nézték jó szemmel. Összevisszaság, káosz és szakszerűtlenség mutatkozott az ellenzék kampányán, legyen szó a háborúval kapcsolatos kommunikációról vagy a Zelenszkijjel való egyeztetésről. A Direkt36 mintegy 30 nyilatkozója emellett Márki-Zay képességbeli hibáit is kiemelte.

Márki-Zay szerda hajnali magyarázkodásához és mentegetőzéséhez Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció makó–vásárhelyi választókerületi elnöke is hozzászólt.

„Gratulálok, Péter, hogy végre sikerült belátnod, hogy hibáztál (Te is). A cikkben leírt lekezelő stílusod volt talán a legnagyobb hibád, amit végül nem is tagadtál. De bevallom, mi is hibáztunk. Akkor, amikor a politika közelébe engedtünk. Ebben nekem is van személyes felelősségem. Szóval nyugodj meg, nem csak Te hibáztál” – jegyezte meg maró gúnnyal a makói önkormányzati képviselő.

Jellemző egyébként, hogy Mucsi kommentje alatt elsőként Márki-Zay legszervilisebb önkormányzati képviselője, egyben kedvenc aktivistája, Gyutay Katalin kelt a „kapitány” védelmére. Ha ilyen elánnal tolja tovább a „főnök” talpnyalását, még beeshet neki egy-két zsíros városházi pozíció. Hogy miért, arról korábban itt írtunk.

Az is emlékezetes, hogy Mucsi Tamás nem először bírálja élesen a baloldal történelmi választási veresége óta Márki-Zay Pétert. Az erről szóló írásainkat ittitt és itt olvashatják.

Forrás: Promenád24

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest