Az egykori Ford lerakat mellett a Deák Ferenc utcában nyitotta meg új kiállítóterét a Maros-parti Veteránjárműveket Kedvelők Sportegyesülete. A nyáron folyamatos nyitva tartással készülnek, hogy a turisták is szemügyre vegyék a retro motorokat.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával tudta megvásárolni a Maros-parti Veteránjárműveket Kedvelők Sportegyesülete a Ford lerakat egykori épületét és a hozzátartozó melléképület részt, ahová a Kaszinó épületéből költöztek át. Az egyesület egyik célja, hogy Galamb József illetve a Ford T modell tradícióját tovább vigyék Makón.

– Egy több mint 100 éves épületrészről beszélünk, aminek a hátsó része fel lett újítva. Itt alakítottunk ki az egyesületünk tagjainak tizenhárom járművét. Ezek magyar motorok, de a későbbiekben más szekciókat is szeretnénk kialakítani, Kelet- és nyugat-német járműveket és szocialista kori motorokat, autókat szeretnénk kiállítani – mondta el Szilágyi László, elnök.

A repertoárjuk már most is elég színes. A’38-as SHB Sachs motortól egészen a ’70-es évek középig vannak a járművek terítéken, Csepel valamint Pannonónia típusú kétkerekűek. Ha elkészülnek a teljes felújítással – ugyanis a Ford lerakatot eredeti állapotában szeretnék visszaállítani – egy közel ezer négyzetméteres kiállítótérrel rendelkeznek majd. Az elnök a nyárra vonatkozó terveikről is beszámolt.

– Háromnapos rendezvényünk most nem lesz, de egy napra birtokba vesszük majd a Kaland-partot, mert ott még nem voltunk. Számos községbe és a szomszédos városokba kaptunk meghívást, ezeknek szeretnék majd eleget tenni. Illetve egy képzőművészeti tábornak adunk majd helyet, ebben Szentpéteri Csilla zongoraművész-zeneszerző állt mellénk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest