A jeges felületet egy speciális, úgynevezett inline pályára cserélte a Maros Télisport Egyesület. Az edzéseket pedig görkorcsolyával folytatják és bajnokságuk is lesz már most vasárnap.

Egy TAO-os támogatásnak köszönhetően tudták megvásárolni azt az inline pályát, ami lehetőé teszi az egyesület számára, hogy a nyáron se kelljen bezárniuk kapuikat és folyamatosak legyen az edzések. Ez azért is kiemelkedő, mert így szinten tudják tartani azokkal a nagyvárosokkal is a lépést, ahol egész évben biztosítva van a jégfelület. Mivel egyre elterjedtebb az inline felület az országban, a Magyar Jégkoron Szövetség először hirdetett bajnokságot, melyben a Makóiak is szerepelnek.

Asztalos Péter elnöktől megtudtuk: Május 22-én vasárnap a Marosi Pengék felnőtt csapata küzd meg a Békéscsaba együttesével, valamint a Jászberény gárdájával. Május 28-án pedig az U12-es csapatuk mérkőzik meg a kupában. A meccsek 2*20 percesek és 3:3 ellen játszanak, kapus nélkül.

Nemcsak szurkolni, de szórakozni is várják az érdeklődőket. Gyereknap alkalmából egy gördiscot szerveznek a hónap utolsó szombatján 18 – 22 óra között. A belépés ingyenes, de a görkorit magadnak kell hoznod. A zenefelelős DJ Vader lesz.

Mindezek mellett folyamatosak a fejlesztések is. Asztalos Péter örömmel számolt be arról, hogy egy újabb nyertes pályázatnak köszönhetően októbertől egy 6 méterrel hosszabb és 2 méterrel szélesebb jégfelületet alkothatnak majd.

– Erre azért van szükség, mert mikor még kezdtük ezt az egészet a gyerekek kicsik voltak, de itt maradtak, felnőttek és kinőtték a pálya méretét. Nem tudnak felgyorsulni, ezt a nagyobb felület pedig lehetővé teszi majd.

Továbbá megvásároltak egy rolbát, egy jégpályakarbantartó gépet, mely lehetővé teszi, hogy mindig sima felületen csúszhassanak a jégkorcsolyázók.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest