Hat nap alatt 1630 kilométert tett meg biciklivel a makói Benyó Zsolt és a hódmezővásárhelyi Csatlós János valamint Fejes Ferenc Magyarország peremterületén. A túra során nemcsak a kilométerekkel, de az időjárással és olykor önmagukkal is megkellett küzdeniük a kerékpárosoknak.

A biciklizés hozta össze a három férfit, egy hétvégi tekerés során találkoztak az úton és szegődtek egymás mellé, melyből hamar barátság lett. Rendszerint szerveztek már maguknak kisebb teljesítménytúrákat, így jött az öltet arra is, hogy az egész országot körbe tekerjék. Az ötletgazda Csatlós János volt, aki elmondta egy applikáció segítségével tervezték meg az utat, azonban voltak olyan elemek, melyekkel nem tudtak előre számolni. Eső, jégeső és 10-13 fok körüli hőmérséklet.

Fejes Ferenc hozzáfűzte, napi 9-10 órát tekertek, ami körülbelül 300 kilométernek felel meg, szintektől függően. Az út során hat szálláshelyet foglaltak le, a túra fele Esztergomnál volt. Összesen hat defektet szedtek össze.

A makói Benyó Zsolt kommentálta: az egész út egy komoly csapatmunka volt. A bizalom elengedhetetlen. Nem egyformák, más-más terepen erősebbek, ezért folyamatosan váltották a vezető szerepét. Ha pedig fáradtak, egy-egy viccel lelkesítették egymást.

A túra másik főszereplői a biciklik voltak. Országúti kerékpárokra pattantak nyeregbe, amik lehetővé tették a nagy távokat. Természetesen volt autós kísérőjük is, így csupán a legszükségesebb felszereléseket vitték magukkal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest