Mozgalmas hónapot tudhat maga mögött a Makó Budo Klub, ugyanis számos versenyen képviselték magukat szakosztályaik. A legeredményesebb, az ifjú tehetség Körömi Ábel volt, aki Magyar Bajnoki címet szerzett. A sikerekről Márton Imre elnök tájékoztatta portálunkat.

A május hónap egy rangos elismeréssel indult a klub életében. A városnapi programsorozat részeként Gera József elnökségi tag, a Taekwon-do szakosztály vezetője Makó Város Sportjáért Emlékérmet vehetett át.

Márton Imre hozzáfűzte: maradva a sportágnál, május 21-22 között Hatvanban, nyolc ország mintegy 270 versenyzője mérte össze tudását egy nemzetközi tornán, ahol formagyakorlatban harmadik lett Tóth Marcell, valamint erőtörésben szintén harmadik helyezést ért el Polgár László. 

Ezzel párhuzamosan zajlott Csepelen az Utánpótlás Magyar Kupa, ahol 67 egyesület, közel 290 versenyzője lépett szorítóba. Makót Körömi Ábel és Nodobán Alex képviselte.

Körömi Ábel elmondta: az elődöntőben egy budapesti központi sportiskolás ellenfele volt, aki ellen egyhangú pontozással nyert és ezzel ajtót nyitott maga előtt a döntőbe. A végső küzdelemben egy szegedi ellenfele akadt, aki magasabb volt nála, ezért nagyon figyelnie kellet a támadásnál. A menet végén egyhangúan hirdették ki győztesnek Ábelt. Tehát serdülő korosztályban 42kg-ban Magyar Bajnok lett.

Hasonlóan szépen teljesítette a 15 éves Nadobán Alex, a Juhász Gyula Református Gimnázium és Technikum rendészeti technikum szakos diákja. Mint megtudtuk tőle: négy éve tagja az egyesületnek és két éve versenyzik. Ő nehézsúlyban, +90kb-ban harmadik helyezett lett.

Továbbá azt is megtudtuk Augusztusban, Törökországban kerül megrendezésre a Serdülő Korcsoportos Európa-bajnokság, ahol Körömi Ábel nagyeséllyel, mint a Magyar Válogatott tagja fog részt venni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest