Különleges koncerteseménynek adott otthont a Szent István Király Plébániatemplom péntek este.

Pálfai Zoltán plébános felidézte, 250 évvel ezelőtt szentelték fel a templomot, melynek építtető püspökét Engl Antalnak, azaz Angyal Antalnak hívtak. Rámutatott: ő abban az időben élt, amikor azok a zeneszerzők alkottak, akiknek műveit előadja ma este a Purcell Kórus és Orfeo Zenekar.

– Ki tudja, talán ismerték egymást, hallottak egymásról, ki tudja, hogy a történelem szálai hogyan is gabalyodtak 250 éven át – fogalmazott a plébános, aki kiemelte: az viszont biztos, hogy a mennyországból itt van a jelenlévőkkel a püspök.

Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte a megjelenteket, továbbá felhívta a figyelmet, hogy sokadik alkalommal „tér haza városunkba” a Purcell Kórus és Orfeo Zenekar, valamint a mester, tanító és barát Vashegyi György.

Beszédében a zene és Isten kapcsolatára is felhívta a figyelmet a polgármester, aki hangsúlyozta: az „érték és a minőség mindig erősítik egymást”, de arra is felhívta a figyelmet, hogy a lélek fontos igénye, hogy élni tudjon.

A karmester is köszöntötte a megjelenteket, továbbá mélyebb betekintést engedett az est repertoárjába, mely többek között Gregor Joseph Werner és Joseph Haydn műveit is tartalmazta.