A rendőrök az éjszaka során elfogtak két embercsempészt és nagyobb csoportokban 144 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.

A Kiszombor és a Szeged Határrendészeti Kirendeltség, valamint a Készenléti Rendőrség járőrei, a cseh és osztrák rendőrrökkel és az Újszegedi Polgárőrséggel együttműködve 2022. június 13-án 22 óra és június 14-én 6 óra között hét esetben, 124 illegális migránst tartóztattak fel Újszentiván, Szeged, Röszke, Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, palesztin, marokkói, tunéziai, török és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A Készenléti Rendőrség járőrei 2022. június 13-án 23 óra 30 perckor Mórahalom külterületén ellenőriztek egy magyar honosságú Mercedes Vito típusú személygépjárművet, amit egy román állampolgárságú férfi vezetett. Mellette szintén román állampolgárságú utasa ült. A jármű átvizsgálása során az egyenruhások 20 férfit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A rendőrök a 36 éves sofőrt és szintén 36 éves társát előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.


Forrás: police.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest