Összesen 12 természetes fürdőhely használatát engedélyezte az idén Csongrád-Csanád megyében a kormányhivatal, köztük a makói strandét. A Népegészségügyi Főosztály a vízmintavételek eredményei alapján találta fürdőzésre alkalmasnak, megfelelőnek ezeket.

Megnyitott a Sziksósfürdő Strand és Kemping, valamint ugyanott a naturista strand és kemping, továbbá Sándorfalván a Nádastó Szabadidőpark, Hódmezővásárhelyen a Sun City Szabadidőközpont, Csongrádon a Körös-toroki Partfürdő és az algyői szabadstrand. Június 15-től Szegeden a Lapos Beach, Tiszaszigeten a Turisztikai Központ és Makón a Maros Kalandpark Strandfürdők is megkezdik a szezont. A Mártély Holt-Tiszai, valamint a mindszenti szabadstrand és Szentesen a Tiszai Partfürdő is néhány napon belül várják a vendégeket.

Csakis azokat a szabadstrandokat érdemes felkeresni, melynek ellenőrzött és megfelelő a vízminősége. Ellenkező esetben számos fertőzésforrásnak lehet kitéve a fürdőző, és nemcsak az egészség érdekében lehet veszélyes, tiltott helyen fürödni. A nem kijelölt szabadstrandon többek között bizonytalan a víz mélysége és sodrása is.


Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest