A tanév utolsó tanítási alkalma hagyományosan a közösségépítés jegyében zajlott ma a Szignumban. A makói két tanítási nyelvű iskolában a sportos és a játékos feladatoké volt a főszerep, de kapcsolódtak a szomszédságukban lévő templom jubileumához is.

Az iskolai esztendő befejeződését mindig igyekszik emlékezetessé tenni a közösség, nem volt ez másként az idén sem. A 14. alkalommal megrendezett Szignum napon ezúttal is egy tartalmas és sokszínű programsorozattal készültek a diákságnak. A közös megnyitón aikido bemutatót tartottak a Makó Budo Klub tagjai, valamint elismeréseket adtak át tehetséges tanulóknak. Ezt követően 25-25 percben játékos kvíz, pontvadászat, lovaskocsizás, karikázás, csizmadobás és táncos feladat várta a kisebbeket, a felső tagozatosok többek között bingózhattak és kipróbálhatták a jógát is. Egy interaktív tárlatvezetés keretében pedig a közelmúltban átadott Mindszenty szoba megtekintésére is lehetőség nyílt a plébánián.

A Szignum-napok régi hagyománya, hogy egy barátságos focimeccset játszik a tanárok és diákok csapata a Szent István téri sportpályán. A mérkőzések felváltva szoktak hol az egyik, hol a másik fél győzelmével zárulni; most a pedagógusok 5:2 arányban diadalmaskodtak a helyzetekben bővelkedő találkozón.

A kéttannyelvű iskola tanévet búcsúztató és nyári szünetet köszöntő eseménysorozata az idén összekapcsolódott a belvárosi római katolikus templom jubileumával. A felszentelés 250. évfordulójához kötődve, a szám jegyében több vállalást is teljesítettek a résztvevők. A kihívásokat és a kerékpározást kedvelő osztályok tanulói összesen 250 km-t tekertek le. A Szignum közösségéből pedig 250-en egymás kezét fogva ölelték át az ünneplő épületet. A flashmob szimbolikus jelentést is hordozott; az intézmény logójában is szerepel a csigavonal, ami az állandó belső fejlődést biztosító spiritualitást jelképezi. Egyházi iskolaként pedig a hitélet szorosan kötődik a templomhoz is, amelyhez kapcsolódásukat is kifejezték az akcióval.

A június 15-ei alkalom lehetőséget adott azokra az élménybeszámolókra, amelyek a Szignum rendkívül aktív pályázati tevékenysége eredményeként születettek. Az érdeklődő diákok a Határtalanul projekt, valamint az Erasmus+ horvátországi és Martinique-i útjainak képes beszámolóját tekinthették meg.

A Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskola következő közösségi programja a hivatalos tanévzáró előtt a nyolcadikosok ballagása lesz, amelyre június 18-án, szombaton délelőtt kerül sor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest