A jóga a makói Kolumbán Katalin is kis csapata – melybe bárki becsatlakozhat – a hétvégéket a Maros-parton nyitják és a jóga szellemiségen keresztül, a természet energiáit magukba szívva születnek újjá egy – egy fárasztó hét után.

A „jóga” szanszkrit eredetű szó, azt jelenti: összekötés, egyesülés. A jógagyakorlatok a maguk teljességében fejtik ki hatásukat, megteremtik a test, a szellem, a tudat és a lélek egyensúlyát. Ily módon segít megoldani, leküzdeni a mindennapos próbatételeket, problémákat és gondokat. A jógával közelebb jutunk önmagunk megismeréséhez, életünk értelmének és Istenhez való viszonyunknak magasabb szintű megértéséhez.

Kolumbán Katalin életében már hosszú ideje komoly szerepet tölt be a jóga, annak is a hatha jóga műfaja. Először saját magát kezdte el képezni könyvekből, majd 2019-ben szerezte meg jógaoktatói képesítését. Heti rendszerességgel tart órákat Makó. Kedden és Csütörtökön a Szignum iskola egykori kollégiumában, szombaton pedig a Maros-parton.

Tévhit, hogy jógázni csak azt tud, aki megtudja csinálna a skorpióállást. Ha valaki egyenesen tud állni és ülni, valamint elegendő levegőt tud szívni a tüdejébe, akkor már elindult a jó úton. A célom az, hogy mindenki jól érezze magát, és elérje a saját maga elé kitűzött célokat. Ha ez meg van, akkor kell nagyon koncentrálni a nyugodt a légzésre – összegezte Kolumban Katalin.

A jóga nem sport, de számos jótékony hatása van a testre és a lélekre egyaránt. Javítja a testtartást, erősíti az izmokat, javítja az egyensúlyozó képességet, növeli a légzőrendszer kapacitását. Sőt még az öregedést is lassítja és oldja a stresszt.

És a legjobb, hogy nincs szükség drága eszközökre, csak egy jógamatracra és kellő nyitottságra, önmegvalósulásunk érdekében.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest