A rendőrök az éjszaka során elfogtak két embercsempészt és nagyobb csoportokban 186 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei az Ásotthalom Mezőőrséggel, a Magyar Honvédséggel és a cseh, illetve osztrák rendőrökkel együttműködve 2022. június 15-én 22 óra és június 16-án 6 óra között hét esetben, 177 illegális migránst tartóztattak fel Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, tunéziai, török, marokkói, afgán, palesztin, bangladesi, szomáliai, indiai és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A CSCSMRFK MEKTO járőrei 2022. június 15-én 23 óra 30 perckor Mórahalom külterületén ellenőriztek egy francia honosságú Peugeot 108 típusú személygépjárművet, amit egy francia állampolgárságú férfi vezetett. A járműben rajta kívül még négy férfi utazott, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Három órával később a Tiszaföldvár Polgárőr Határvédelmi Tagozat jelzésére a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei Ásotthalom külterületén ellenőriztek egy német honosságú Volkswagen Passat típusú személygépjárművet, amit egy török állampolgárságú férfi vezetett. A járműben rajta kívül még öt férfi utazott, akik török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A rendőrök a 23 és 45 éves sofőröket előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Borítókép: illusztráció, MTI/Rosta Tibor
Forrás: police.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest