A szakmai tapasztalatok cseréje mellett, kulturális programokon vettek részt és megtekintették a város nevezetességeit is az óvó nénik és dajkák.

A Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda, valamint a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda közös szervezésben látta ma vendégül Kübekháza, Tiszasziget és Ferencszállás ovis dolgozóit a városban. – Egy viszontlátogatásról van szó, korábban mi is jártunk már náluk egy szakmaközi konferencia keretében. Bár különböző fenntartású és feltételek közt működő intézményekről van szó, de nagyon jó együttműködés alakult ki a kollégákkal. Most nekik szerettük volna bemutatni az intézményeinket és a településünket is – tájékoztatott a szervezők egyike. Ankesné Juhász Ilona, a görögkatolikus óvoda vezetője elmondta: működésük feltételeiről és körülményeiről, a feladataikról, az elért eredményeikről kölcsönösen beszámoltak egymásnak és igyekeztek hasznos információkat is megosztani a munkájukkal kapcsolatban.

Az egész napos találkozóra tartalmas programmal készültek a házigazdák, a Rudisch Ferencné és Ankesné Juhász Ilona vezette közösségek: a Tulipán utcai és a Szent Tamás óvodák megtekintése után a résztvevők ellátogattak a görögkatolikus és a belvárosi római katolikus templomokba is. Utóbbiakban a plébánosok, Biró István és Pálfai Zoltán atyák fogadták a mintegy 30 fős delegációt, akiknek lehetőségük nyílt a közelmúltban átadott Mindszenty-szoba megtekintésére is.

A közös ebédet a Szeged-Csanádi Egyházmegye biztosította, ezt követően pedig egy kisvonatos városnézéssel záródott az élménynap, amit mindenki eredményesnek ítélt meg. – Nagyon jól éreztük magunkat. Sok hasonlóságot véltünk felfedezni, a különbségekből pedig tanultunk. Szeretettel fogadtuk a meghívást és bízunk abban, hogy a jövőben is gyümölcsözően tudunk majd együttműködni – értékelt a vendégek képviseletében Babarczi Istvánné, a Szent Antal Katolikus Általános Iskola és Óvoda vezetője. Ankesné Juhász Ilona is hasonló véleményt fogalmazott meg. – Rendkívül nyitottan álltunk mindannyian a találkozóhoz, meg tudtuk osztani az örömeinket, beszéltünk a fejlesztendő területekről és kitűzött célokról is. Új módszerekről, a felmerülő problémáinkról is szót ejtettünk, de főként a pozitívumokat emeltük ki és erősítettük meg.

(Fotók: Ankensné Juhász Ilona, Tutora-Hajdú Mónika)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest