Bejártuk a több mint száz éves Bartók, és a vadonatúj Almási intézményt, a képek magukért beszélnek.

Mint korábban beszámoltunk róla, a 2,4 milliárd forintból újjáépített Almási iskolában kaphat helyet szeptembertől a Bartók iskola is, bejártuk mindkét intézményt, hogy összehasonlítsuk a körülményeket.

A Bartók főépülete több mint száz éves, ez sajnos meg is látszik rajta, rengeteg helyen hullik a vakolat, felázások vannak, a fűtési rendszer rendkívül korszerűtlen, a nyílászárók jó része pedig borzalmas állapotban van. Kisebb felújításokon ugyan esett át az intézmény, ám mostanra komfortosnak, pláne 21. századi körülményeket biztosítani tudó iskolának emiatt semmiképpen nem mondható. Felújítása, energetikai korszerűsítése komoly költségekkel járna.

Az oktatás minőségéhez képest tényleg méltatlan, annak ellenére is, hogy a pedagógusok a lehető legtöbbet hozzák ki a rendelkezésre álló helyzetből.

Az újjáépített Almási iskola ezzel szemben már most, nem gyereknevetéssel, és szaladgálással megtöltve is teljesen más minőséget képvisel. Az alábbi képeken is jól látszik, szinte mintha még mindig látványterveket néznénk, pedig ez már a kézzel fogható valóság. Ilyen iskola még az országban is kevés van, Makó jogosan büszkélkedhet vele.

Az, hogy itt a gyerekek számára jobb oktatási körülményeket lehet biztosítani, vitán felül áll, ha a Bartók iskola művészeti oktatása hiánytalanul tud ide átköltözni, akkor biztosan az intézmény múltjához méltó falak közé kerül.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest