44 végzős diák számára csengettek be utoljára ma a Szignumban. A makói kéttannyelvű egyházi intézmény udvarán tartott, családias eseményen ünnepelték a végzős diákokat, akik utoljára járták be egykori tantermeiket és köszöntek el pedagógusaiktól.

Elköszöntek ma a magyar-angol kéttannyelvű és angol nyelvi tagozatos osztályokban alapfokú tanulmányaikat befejezők a Szent István téri iskolában. Az előző két esztendőben jó gyakorlatként kidolgozott, családias hangulatú szabadtéri ünnepséget szervezett ezúttal is a végzősöknek az intézmény, a ballagtató hetedikesek és a családtagok körében. A modernizált, folyamatosan szépülő és parkosított belső udvaron szentmisével kezdődött a ceremónia, melyet Pálfai Zoltán atya, a 250 éves jubileumát ünneplő Makó-belvárosi római katolikus templom plébánosa mutatott be. Beszédében a búcsúzás, az elengedés, de az új távlatok nyílásának folyamatát emelte ki.

   Ezt követően a ballagtató hetedikesek adtak műsort diáktársaiknak. – A verses-énekes összeállításban a ceruza történetén keresztül fontos értékekre szeretnénk felhívni a nyolcadikosok figyelmét, mint a hit, a bátorság, a javítás lehetősége, a belső tartalom és a tudatosság – tájékoztatott Hudákné Vizhányó Gyöngyi a 7.a osztályfőnöke. Az előadás végén a ballagtatók átadtak egy tarisznyányi útravalót is az élethez: apró cipót, egy kis üvegcse bort, szerencsét hozó pénzérmét, és az iskoláról készült képet is.

A nyolcadikos osztályok egy-egy képviselője pedig megható sorokban köszönt el társaik nevében is az alma matertől és a pedagógusoktól. – Nemcsak tantárgyi tudásunk bővült a nyolc év alatt, hanem azt is megtanultuk, hogy nincs lehetetlen, hinnünk kell magunkban és együtt többre, bármire képesek vagyunk – mondta búcsúbeszédében Puskó Petra Maja és Juhász Laura.

   Az alapfokú tanulmányaikat elvégző 44 diákhoz az intézmény nevében Majorosné Rácz Krisztina szólt. – Az erőink, az erőforrásaink mindig ott fakadnak, ahonnan jövünk, ahonnan származunk. A család mindig ott lesz mögöttetek. Az iskolától most elköszöntök és én abban a reményben kívánok minden jót nektek, hogy az itt kapott alapvető emberi értékeket tovább növelitek a következő években és megtaláljátok azokat a kincseket, amelyekkel méltó módon tudtok gazdálkodni – hangsúlyozta beszédében az iskola igazgatója, majd átadta intézményi elismeréseket is.

   A fenntartó Boldogasszony Iskolanővérek Boldog Gerhardinger Terézia-díjában idén Bartha Ágota Flóra és Juhász Laura, Tartományfőnöknői dicséretben Kis Ramóna és Mágori Levente Balázs részesült. Ezen az alkalmon kerültek kihirdetésre az Ollexik Viktor pályázat nyertesei is; ezúttal Siket Mira Liliána munkáját első helyezéssel díjazták

   Az utolsó becsengetést követően virágok és mosolyok, elérzékenyült tekintetek kíséretében zajlott a ballagás az intézmény termeiben. Az utolsó általános iskolás fényképek elkészülte után családi körben folytatódott délután az ünneplés. A nyolcadikosok, bár szintet léptek, de nyomot hagytak a Szignumban és annak lépcsőin is: egy-egy idézet is tanúskodik a jövőben a most ballagott osztályokról.

(Fotó: Majoros Márton)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest