A makói térség egyik legborzalmasabb gyilkosságát követte el K. András. Nem sokáig szívhatott friss levegőt, egy szakértő szerint az ilyen személyiségű emberekből lesz sorozatgyilkos – írja a Promenad24.

Mint felidézik, tavaly nyáron szabadult ki a börtönből K. András, vagyis Muki, aki 2006-ban brutális kegyetlenséggel végzett a magyarcsanádi Pénzes Henriettával. A lányra Makó határában találtak rá hagymaszedők, összeégve kúszott, küzdött az életéért. Később a kórházban meghalt. Kiderült, Mukit vádolják a gyilkossággal, aki állítólag kismotorján vitte Henit a határba, majd kikötözte, elment benzinért, lelocsolta és felgyújtotta a 18 éves lányt.

Muki a jogszabályok miatt nem kaphatott 15 évnél hosszabb börtönbüntetést, mert még nem volt 16 éves, amikor ölt. Így tavaly nyáron ki is szabadult. Akkor makói rokonaihoz került. Most pedig éppen amiatt jutott vissza a rácsok mögé, mert őket fenyegette meg. Több országos hírportál is arról írt, hogy a rendőrök szemmel tartották Mukit. Az utánkövetéskor derült ki, hogy zaklatja őket.

A Blikk azt írja: az évek alatt számtalan fegyelmit begyűjtött a börtönben. Korábbi börtönpszichológusa úgy vélekedett: az ilyen személyiségű emberekből lesz sorozatgyilkos. P. Henrietta gyilkosa megbánást soha nem tanúsított, sőt, kicsit büszke is volt a tettére, és élvezte az ölést. A rabtársak az „égető” gúnynéven szólítják K. Andrást, így utalva borzalmas tettére.

Makón és Magyarcsanádon a kegyetlen gyilkosság óta emlegetik az ügyet. A legtöbben még ma sem értik, hogyan bírt el a vékonyka, alacsony Muki egyedül Henivel. Érthetetlen és felfoghatatlan tragédiaként jellemzik a legtöbben, egy olyan borzalom maradt, amiben a találgatások 2006 óta élnek. Heni sírjához egyébként nagymamája minden nap kijár, számára a mai napig nagyon fájdalmas, ami történt – írja a portál.

Forrás: Promenad24