Szeptembertől fogadja a diákokat és a pedagógusokat a térség egyik legmodernebb oktatási intézménye.

A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatója, Miklós Anikó pénteken bemutatta a makói képviselőknek a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új, modern Almási intézményét. A bejárás során Farkas Éva Erzsébet polgármester és a képviselők megnézték a 16 tantermes komplexumot, amely 2 milliárd 500 millió forintos beruházásból valósult meg. A több szárnyból álló épületegységben többek között kialakítottak külön informatikai és természettudományi termet, nyelvi labort, és egy koncerttermet is.

A 21. századi intézmény helyén korábban egy 92 éves régi épület állt, ami már nem tudta kiszolgálni a modern oktatási követelményeket. Az új létesítmény nem csupán tágas és világos, hanem szinte minden szakiránynak van saját helyisége. A pénteki bejárás résztvevői számára is kiderült, hogy a zeneoktatás során a különféle hangszerekkel foglalkozó tanulók számára külön-külön terem biztosított.

Az épület mellett a környezete is jelentős fejlesztésen esett át. Az udvar közepén egy minden igényt kielégítő sportpálya áll. Nem messze tőle kialakítottak egy olyan szabadtéri részt, ahol egyszerre nyolcvan diák tud helyet foglalni, hogy meghallgasson akár egy kisebb hangversenyt vagy énekkari bemutatót.