Vásárhelyről és Makóról indultak szombaton reggel kerékpártúrára az eseményre jelentkezők, hogy egészen Marosleléig kerékpározzanak, de a két kerék csak egy eszköz volt, a melanóma elleni küzdelemre és az anyajegyszűrés fontosságára hívták fel a figyelmet a programmalamely az Egészséges Vásárhely Program és a Makói Egészségfejlesztési Iroda szervezésében valósult meg.

“Nagyon elterjedőben van és növekvő számot mutatnak a melanómás megbetegedések, erre szerettük volna felhívni a figyelmet a kerékpártúrával, és Maroslelén hasznos tanácsokat, szórólapokat is kaptak a résztvevők, mire figyeljenek, és hogy mennyire fontos a bőr védelme” – mondta Gyurisné Pethő Zsuzsanna, az EVP-EFI programigazgatója.

Hozzátette, a melanóma egy daganatos megbetegedés és általában az anyajegyből indul ki, ezért is nagyon fontos az anyajegyek védelme, és magának a bőrnek a védelme is, valamint az anyajegyek rendszeres szűrése.

Mint ahogyan ma reggel már beszámoltunk, Vásárhelyről közel fél százan pattantak nyeregbe és tekertek el Marosleléig, a közös találkapontig.

Ott is műzliszelet és frissítő várta őket, a hasznos tájékoztató mellett, Makóról érkező “társaikkal” együtt.

Forrás: Promenád24

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest