Az államalapítás ünnepére szervezett négynapos fesztiválon a hagyományos állami programok mellett nagyszabású egyházi események és könnyűzenei koncertek is várják az érdeklődőket. A hagyományos népi kultúra legkiemelkedőbb alkotásainak seregszemléje, a Mesterségek ünnepe, valamint az Ízek utcája és légi parádé is színesíti majd a programsorozatot.

Idén is négynapos programsorozat lesz az államalapítás ünnepén – közölte a rendezvények kommunikációs ügynöksége az MTI-vel.

Közleményükből kiderül: augusztus 18. és 21. között a tavalyinál is több programhelyszín és hamisítatlan fesztiválhangulat várja a látogatókat. Az államalapítás ünnepén pedig Európa legnagyobb tűzijátékát tekinthetik majd meg az érdeklődők.

A négynapos fesztiválon idősek és fiatalok, családok és baráti társaságok egyaránt megtalálhatják a kedvükre való programot. Idén sem maradnak el a hagyományos állami rendezvények: a tisztavatás, a légi parádé, a zászlófelvonás és a Szent Korona-látogatás, miként az egyházi események, az ünnepi szentmise és a Szent Jobb-körmenet sem. A közleményben kiemelték: a Szent István-napi rendezvények számos egyéb kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget is kínálnak. 

Könnyűzenei koncertekkel várja majd a látogatókat a Szabadrét Fesztivál, a Retró Tabán színpada, a Road Movie Live és az Utcazene-fesztivál. Az Operett korzó fülbemászó slágerekkel, a Panoráma Classical pedig klasszikuszenei előadással várja az érdeklődőket. A legkisebbek és szüleik a Varázsliget színes programkavalkádján szórakozhatnak. Idén is megnyitja kapuit a Magyar ízek utcája, lesz Csárdafesztivál, az úgynevezett street foodok kedvelőit a Food Truck Show várja. 

A magyarországi megyék és települések előtt a Városok sétányán, a magyar történelem legnagyobb hősei előtt a Hősök útja programjain tiszteleghetnek az érdeklődők.

Idén is megrendezik a hagyományos népi kultúra legkiemelkedőbb alkotásainak seregszemléjét, a Mesterségek ünnepét. Számos program várja a divat és a dizájn szerelmeseit is a Bálnában és a Nehru-parton. Az ünnepi rendezvénysorozat csúcspontja pedig Európa legnagyobb tűzijátéka lesz, amelyet a hagyományoknak megfelelően augusztus 20-án, szombat este tartanak.

Az egyes programokról és rendezvényekről a folyamatosan frissülő Szentistvánnap.hu weboldalon lehet tájékozódni. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest